Početna Događanja Druženja uz muziku u Srpskom kulturnom centru Karlsrue

Druženja uz muziku u Srpskom kulturnom centru Karlsrue

Od popuštanja mera uvedenih usled pandemije izazvane koronavirusom i otključavanja Nemačke, članovi Srpskog kulturnog centra iz Karlsruea imali su nekoliko manifestacija. Održan je humanitarni turnir Igraj za Kosmet, zatim veče karaoka kao i celovečernji koncert Teodore i Đorđa Rajakovac i Nikole Arambašića. Obe večeri su protekle veoma vesele i bile su odlično posećene. Na karaokama se pevala narodna i zabavna muzika, dok su Teodora, Đorđe i Nikola zavaljali goste raznolikim repertoarom zabavne strane i domaće muzike. Kako su atmosfere bile divne i opuštajuće sa druženjem se nastavlja večeras (17.07.).

Od 19 časova je planirana svirka „One man band“ sa Saletom Ivanovićem. „Sale nam dolazi iz Pforchajma i prvi put se predstavlja našem gradu ali iza sebe ima veoma dugu muzičku karijeru kao u Srbiji tako i ovde. Repertoar je raznolik, za svačiju dušu. Kažu da napravi odličan štimung. Jedva čekamo da ga ugostimo“, poručili su iz Srpskog kulturnog centra. Uprava moli svoje goste da se prijave i rezervišu mesto putem broja: 0157 315 75 854. Prostorije SKC se nalaze Erzbergerstr. 131, 76149 Karlsrue.

Deo dobro raspoložene publike
Foto: arhiva SKC Karlsrue

Prodaja bureka se nastavlja

Tokom pandemije u prostorijama SKC  Karlsrue vikendom se prodavao domaći burek, od čije prodaje i članarina je Centar „živeo”. Sa prodajom dobrog starog domaćeg bureka i raznih vrsta pita (od sira, mesa, spanaće, krompira, čokolada, lešnika) se nastavlja. Pored preuzimanja i nošenja kući, burek se može jesti i u prostorijama centra. Tepsija je 12 evra.