Početna Događanja Horski koncert internacionalnog konventa hrišćanskih crkava u Berlinu

Horski koncert internacionalnog konventa hrišćanskih crkava u Berlinu

Crkveni hor Sv. Stefan Dečanski Srpske pravoslavne crkve u Berlinu
Foto: SPC Berlin

Nakon jednogodišnje pauze zbog padnemije izazvane virusom korona održan je koncert duhovne muzike u evangelističkoj crkvi u Berlinu. Četiri hora internacionalnog konventa hrišćanskih crkava Berlin- Brandenburg, u okviru interkulturne nedelje predstavili su se svojim interpretacijama.

„Internacionalni konvent je jedinstven savez raznih hrišćanskih konfesija sa migrantskim  poreklom. Konvent zastupa interese svojih članova pred nemačkom javnošću, najviše usmeravajući svoje delovanje u cilju što bolje komunikacije između Nemaca i stranaca. U tu svrhu organizuje razne internacionale priredbe, a posebno se ističu dve redovne: „Festival naroda“ i „Godišnji horski koncert“, istaknuto je u crkvenoj opštini Berlin. Inače u Berlinu postoji oko 100 crkvenih zajednica stranog porekla iz Evrope, Bliskog, Srednjeg i Dalekog Istoka, Afrike i Amerike. Neke postoje preko 100 godine, a neke su potpuno nove.

Horski koncert se održava uvek poslednjeg petka u mesecu septembru. U prošlosti na ovom koncertu učestvovalo je i do 10 horova, a ove godine učestvovali su četiri: Crkveni hor Sv. Stefan Dečanski Srpske pravoslavne crkve u Berlinu, hor Etiopske crkve, hor Koptske crkve kao i hor Centra hrišćanske ljubavi. Zbog mera vezanih za pandemiju, koncert se mogao pratiti samo preko Fejsbuk stranice.

Foto: SPC Berlin