Početna In Memoriam U 49. godini u Beogradu preminuo pozorišni glumac Marko Živić

U 49. godini u Beogradu preminuo pozorišni glumac Marko Živić

Glumac Marko Živić preminuo u 49. godini

„Na 100. godišnjicu rođenja Radeta Markovića prinuđeni smo da se prerano oprostimo od njegovog učenika, jedan dan koji se mogao nazvati i svečanim pretvorio se u tužan i tragičan.Marko Živić je 1995. godine završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, baš u Radetovoj klasi, od tada do danas je zabeležio 30-ak uloga na filmu i televiziji, bio stalni član Beogradskog dramskog pozorišta i Pozorišta na Terazijama, takođe je njegov „Marko Živić šou“ bio jedna od retkih svetlih tačaka među kasnovečernjim tok šou programima kod nas. Svakako veoma talentovan komičar, prijatna osoba, zaslužio je da izađe kao pobednik iz svoje borbe, ali nažalost to se nije desilo. Napustio nas je sa svega 49 godina i neka mu je laka zemlja“, zapisano je FB stranici Gromade Filmske o smrti Marka Živića.

Rođen je 1972. godine u Kruševcu. Igrao je u predstavama „Kad su cvetale tikve”, „Ne igraj na Engleze”, „Let iznad kukavičjeg gnezda”, „Delirijum tremens”. Dobitnik je mnogih nagrada. „Talentovani komičar i sjajan čovek, predstavnik čuvene kruševačke škole za talente, Marko Živić, izgubio je drugu bitku za život, nakon što je u prvoj trijumfovao nad rakom. Učitelj mu je bio baš Rade kod koga je i završio glumu. Iako na filmu nije mogao mnogo toga da pokaže, u pozorištu, pokatkad na televiziji i u raznim emisijama pokazao je koliko može. Velika je šteta što se od njega rastajemo u pedesetoj godini i neka mu je večna slava“, zapisao je na stranici Beleške o filmu.

„Talentovani glumac ostaće upamćen po svojoj posvećenosti i profesionalizmu, svestranosti, empatiji i dobročinstvu. Čovek, u biti večito dete, koji je u fokus stavljao ljudske vrednosti i brige, bio je prepoznatljiv po svom optimizmu. Pamtićemo i njegov širok osmeh, humor i iskrenost”, navela je ministarka kulture i informisanja o Markovoj smrti.