Početna Događanja Arno Gujon prisustvovao prvom času srpskog jezika u gradu Sankt Pelten u...

Arno Gujon prisustvovao prvom času srpskog jezika u gradu Sankt Pelten u Austriji

Arno Gujon u hramu Svetog apostola Tome, u Sankt Peltenu u Austriji sa đacima i roditeljima novoosnovanog odeljenja Prosvjetinu škole srspkog jezika
Foto: arhiva A. Gujon

„Početak nove školske godine za naše đake iz Sankt Peltena u Austriji obeležilo je formiranje škole srpskog jezika koju smo osnovali zajedno sa bečkom Prosvjetom.  Večeras, na njihovom prvom času, došao sam da ih pozdravim i poželim srećan početak rada“, zapisao je sinoć Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, na svom FB profilu, nakon susreta sa đacima.
Boraveći u austrijskom gradu Salcburgu u septembru mesecu ove godine, Arno Gujon je tada obećao ambasadoru Republike Srbije u Beču dr Nebojši Rodiću da se uskoro posetiti Beč, što je ovoga vikenda i uradio. U okviru zvanične posete Beču, gde se susreo sa ambasadorom, vladikom Andrejom sa sveštenstvom i čelnim ljudima Prosvjete iz Austrije, predvođeni Srđanom Mijalkovićem, Arno Gujon se susreo i sa roditeljima, đacima, kao i predstavnicima mnogobrojnih srpskih udruženja u glavnom gradu Austrije.

„Saradnja sa našim diplomatsko – konzularnim predstavništvima u svetu je veoma važna jer nam pruža dragocenu logističku i svaku drugu podršku za sve naše projekte koje realizujemo sa srpskim udruženjima u rasejanju. Na pitanje male Ivane o tome kako sam tako dobro naučio srpski jezik, moj odgovor je bio i savet upućen svim mališanima u učionici. Srpski jezik se može naučiti lako ali samo uz ogromnu volju i kontinuiran rad. Bilo je pravo zadovoljstvo otvoriti novu dopunsku školu u Sankt Peltenu i održati prvi čas srpskog jezika u ovom prelepom gradu“, istakao je Arno Gujon, nakon susreta sa mališanima u Sankt Peltenu u Austriji.