Početna Događanja Dragan Đorđević ostao predsednik kluba Nova generacije iz Šorndorfa

Dragan Đorđević ostao predsednik kluba Nova generacije iz Šorndorfa

Nove uprave Nove generacije iz Šorndorfa (s leva na desno)
Saša Radovanov, Zoran Vasić, Valentina Nikodijević, Silvana Popović, Mika Milovanović, Milan Popović, Stanko Tepšić,
Dragan Đordjević, Maja Radovanov, Aleksandar Milojević, Nebojša Bundalo i Saša Zivković
Foto: D. Đođrević

Članovi Srpskog kulturnog kluba Nova generacija iz Šorndorfa u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg održali su juče izbornu skupštinu. „Na jednoj veoma zanimljivoj i konstruktivnoj izbornoj skupštini određena je između ostalog nova uprava ali i postavljeni novi ciljevi i planovi za budućnost ovog kluba“, rekao je novi – stari predsednik Dragan Đorđević.

Na zadovoljstvo svih prisutnih ustanovljeno je da se klub kao takav u prethodnom mandatu dobra radio i ostao funkcionalan za sve, kako članove tako i za sve sunarodnike koji žive i rade na ovom prostoru. Izražena je želja i cilj da društvo u budućnosti suzbije zajedničke snage i bude stub i podrška svima koji sebe vide u okviru ovakvog društva. Da se nastavi sa radom na očuvanju cele srpske baštine. Konstatovano je da će članovi kluba dati sve moguće podrške i srpskoj dopunskoj školi koja ima svoje razrede u ovom gradu. „Ja kao stari i novo izabrani predsednik sam iskoristio priliku i zahvalio se svim članovima kluba i uprave na proteklom zalaganju i radu u okviru naše zajedničke kuće“, izjavio je predsednik Dragan Đole Đorđević.

On je dodao da je Nova generacija na izbornoj skupštini izrazila želju da i dalje ostane deo Saveza srpskih udruženja Nemačke i da na taj način direktno učestvuje i unapređuje saradnju između svih klubova na prostoru čitave Nemačke. „Na krilo rukovodstva došli su i neki novi ljudi za koje se ja iskreno radujem i smatram  će implementirati neke nove ideje koje će sigurno postaviti nove i dodatne stubove za ceo naš kulturni život kluba. Želimo da saradnja između naših prijateljskih klubova i društava ostane i dalje na najboljem mogućem nivou“, dodao je Đorđević.

Pored njega članovi uprave su Nebojša Bundalo, zamenik predsednika, Ivica Đorđević, sekretar, Maja Radovanov, zamenik sekretara, Zoran Vasić, blagajnik, Mika Milovanović, zamenik blagajnika. Kontrolnu komisiju sačinjavaju Saša Radovanov, Milan Popović, Stanko Tepšić i Saša Živković. Predstavnici omladinskog odbora su Valentina Nikodijević i Silvana Popović, dok je Verica Basari član saveta.