Početna Događanja Trka kroz Baden-Virtemberg

Trka kroz Baden-Virtemberg

Iako ove školske godine nije  bilo mogućnosti  da se Kros RTS-a realizuje na jednom mestu, gde bi, kako već tradicionalno, učestvovali svi učenici srpske dopunske škole u pokrajini Baden-Virtemberg, želja da se trči za Srbiju nije izostala i uz poštovanje svih epidemioloških mera, Kros RTS-a  je i tokom oktobra organizovan po grupama, a svaka grupa posle trke dobila je i pobednika.

U Kornvesthajmu je pobedio  učenik Mihailo Mijić u kategoriji za mlađi uzrast, a u Bad Kanštatu, gde su učenici bili podeljeni u dve grupe, u mlađoj grupi pobedu je odnela Lena Kosanović, a u starijoj Marko Medaković. Svim učesnicima i pobednicima trke, diplome je uručila njihova nastavnica Simić Slavica.

„U Leonbergu nismo imali uslove da kros održimo u školi, pa smo uz veliku podršku roditelja, naročito Jasmina Šarića, decu odveli u obližnji Sportski centar. Sa velikim zadovoljstvom, na pravoj stazi, učenici podeljeni u dve grupe, uz navijanje roditelja, borili su se za prvo mesto. U mlađoj grupi pobedila je Elena Bognar, dok je u starijoj grupi pobedila Lena Marković“, istakla je nastavnica Simić.

Svoje sportske sposobnosti i takmičarski duh, takmičenjem u trčanju u školskom dvorištu,  rado su pokazali i učenici srpske dopunske škole u Vinendenu, Šorndorfu i Eslingenu, gde nastavu realizuje nastavnica Damjanović Valentina. Učenici su se rado oprobali u krosu i proverili svoje trkačke sposobnosti. Cilj za osvajanjem prvog mesta je svakako bila motivacija za sve učenike.

Najbrži u Vinendenu bili su : Filip Čobanović, Luka Radičanin i Tara Brezovac, dok su pobednici trke u Šorndorfu: Zoran Vukašinović, Jelena Živadinović i Dušan Živadinović.

Pobednici u Eslingenu  bili su: Nemanja Jovanović, Jovana Jovanović i Luka Stajić Maksimović.

Učenici od prvog do sedmog razreda u Gajzingenu, takođe su rado trčali i zasluženo osvojili diplome za učešće koje im je dodelila nastavnica Biljana Anđelković. U Filingen-Šveningenu u okviru Krosa RTS a, nastavnica Biljana, ispunila je  i posebnu želju učenicima da se na kraju trke po uzrasnim grupama takmiče svi, nezavisno od uzrasta, pa su tako svi učesnici još jednom zajedno trčali trku.

Želja da se najbrže stigne na cilj, ali i radost druženja među vršnjacima, nije izostala ni u nastavnim grupama nastavnice Slavice Stupar.

U Raštatu  su se takmičili učenici od 1. do 8. razeda. Pobedila je učenica Tamara Blaženović, drugo mesto pripalo je Davidu Pejičinu, a treće Tijani Rogić.

Učenici u Karlsrueu su bili podeljeni u tri grupe. Pobednica u mlađoj grupi je Lena Tadić, druga je Marija Subotić, a treća Mina Tadić. U srednjoj grupi, pobedu je odneo učenik Konstantin Tomić, druga na cilj je stigla Aleksandra Stojčević, dok je treća bila  Anastasija Božović.

U starijoj grupi prvi je Andre Subotić, drugo mesto dele Nemanja Leščešen i Aleksandar Šaljić, a treći je Stefan Šaljić.

U Gagenau su se takmčili učenici u dve grupe. U mlađoj grupi pobedio je Stefan Stojković, druga je bila Nikolina Stojković, a treća Mila Okupni. U srednjoj grupi pobedio je Luka Cvetković, drugi je Tomas Fikuart, a treća Teodora Stojković.

 U Bruhzalu su učenici jedva dočekali trku. Prvo mesto su osvojili Jovan Raketić i Neven Bramaja, druga je Helena Nedić, a treća Silvija Rakić.

Baš kao i svake godine, i ove, pobednik svih trka Krosa RTS-a je DRUGARSTVO. U ime druženja i drugarstva radujemo se novim susretima i trkama, u nadi da ćemo se dogodine tradicionalno okupiti u još većem broju, kako bi još jednom i sportskim duhom pokazali koliko volimo svoju domovinu.