Početna Događanja Pesma Deda Mrazu učenika iz švajcarskih gradova Gosaua, Roršaha, Vila i Vintertura

Pesma Deda Mrazu učenika iz švajcarskih gradova Gosaua, Roršaha, Vila i Vintertura

„Svake godine početak decembra  u mestu Gosau u klubu Homolje bio je rezervisan za posetu Deda Mraza. Deca su  pripremala novogodišnji program, recitovala pesmice Deda Mrazu, on im je delio poklone i u lepoj atmosferi bi se razišli, do iduće godine. Pandemija je prekinula ovu lepu tradiciju , a deca, prilagodljiva kakva jesu, pomirila su se sa tim da ih  Deda Mraz više ne posećuje“, istakla je nastavnica Srpske dopunske škole Marija Gaćinović.

Plašeći se da  „privremena“ situacija ne postane nova tradicija, a željan dečijih pesmica i novogodišnje graje, Deda Mraz je ove godine iznenadio decu:  pojavio se jednog večernjeg petka u školi u Gosau! „Ogromna radost bila je obostrana! Deda Mraz je, deleći poklone, krišom posmatrao kako su njegovi  drugari porasli i uživajući u njihovoj graji i novogodišnjoj atmosferi, u trenutku vaskrsloj, željno je iščekivao momenat kada će  početi da se nižu novogodišnje pesmice. Međutim, u tom trenutku, graja se utišala, deca su se uskomešala i na sveopšte iznenađenje Deda Mraza i prisutnih roditelja, a na užas ubledele učiteljice i zbunjene dece, ispostavilo se da se niko ne seća novogodišnjih pesmica na srpskom jeziku! Najsnalažljiviji su pokušali da izvuku stvar pesmicama na nemačkom i engleskom,  kao i pesmama koje se uče na folkloru“, ispričala je učiteljica Marija.

Ipak, Deda Mraza nije lako prevariti, pa je, uz bolan osmeh, napustio našu školu sa osećanjem da je pandemija uradila svoje i da su ga deca zaboravila. „Da mu pokažu da nije tako, prilagodljiva, kakva već jesu, deca iz Gosaua, Roršaha, Vila i Vintertura su se već na sledećem času bacila na posao i … evo ti pesma, Deda Mraze!“, dodala je kroz osmeh učiteljica Marija.
Uživajte i vi uz divnu decu!