Početna Događanja Članovi SKD Maribor obeležili Svetog Savu

Članovi SKD Maribor obeležili Svetog Savu

Članovi Srpsko kulturnog društva Maribor iz Slovenije obeležili su svoju slavu Svetog Savu. Paroh Savo Kosojević prerezao je slavski kolač i osveštao slavska znamenja. Poželeo je članovima uprave uspešan i plodan  rad, a svim članovima čestitao slavu uz želje da žive u slozi, radosti i da brojčano rastu.

Uoči Savindana članovi ovoga društva uputili su čestitke od srca svim društvima u Sloveniji, dijaspori i matici koja slave Svetog Savu. „Čestitka je zapravo namenjena svim Srbima za koje je Sv. Sava, čudotvorac svog doba učinio neverovatno veliki broj dela. Od samog crkvenog osamostaljenja, do važnih diplomatskih putovanja na kojima je temeljno gradio poziciju ondašnje države, kao i njeno jasno utemeljenje, do izgradnje manastira, neverovatne posvećenosti Hilandaru, izgradnje prvih bolnica, opismenjivanja“, istakli su članovi SKD Maribor.
Inače pred slavu najmlađi članovi SKD Maribor su često pominjali Svetog Savu. Crtali su i bojili njegovu ikonu, pravili ukrase za slavski kolač i na kraju ga i napravili.

Najmlađi članovi SKD Maribor
Spremanje slavskog kolača
Foto: SKD Maribor