Početna Kultura Prva zbirka pesama i priča trinaestogodišnjeg Dimitrija Dmitrovića „Beskrajno polje stihovima“

Prva zbirka pesama i priča trinaestogodišnjeg Dimitrija Dmitrovića „Beskrajno polje stihovima“

Divna vest stigla je iz Srbije i Austrije da je iz štampe izašla zbirka pesama i priča „Beskrajno polje stihovima“ Dimitrija Dmitrovića. Dimitrije živi u Vrnjačkoj Banji u Srbiji ali je poetski povezan za srpskim rasejanjem – član je kulturnog društva Zlatna reč – Srpska kruna za Austriju. „Kao što su deca ukras sveta tako je i dečak Dimitrije Dmitrović ukras Srbije i srpskog naroda u rasejanju“, istakla je Slavica Klajn predsednica kulturnog društva.

O knjizi Dimitrije Dmitrovića pisali su recezenti Slavka Petković Grujičić, pisac romana, priča i pesama za decu i mlade i Mirjana Strineka, Dimitrijeva nastavnica srpskog jezika i književnosti u osnovnoj školi Polinski borci u Vrnjačkoj Banji koju Dimitrije pohađa. Prvom nagradom je nagrađen u zborniku „Kroz Vukovo slovo – Ćirilica običaji i mi“, kasnije su pristizale i druge zaslužene nagrade.

Rođen je 20. novembra 2008. god. u Kruševcu. Prve pesme počeo je da piše sa devet godina a podstakli su ga roditelji otac Ranislav i majka Danka, prijatelji, a kasnije i nastavnica srpskog jezika. Redovan je učenik i petog razreda škole za osnovno muzičko obrazovanje Stevan Mokranjac iz Kraljeva – odsek klavir, gde takođe postiže zapažene rezultate. Pored pisanja Dimtrije se bavi i likovnom umetnošću, za koju je takođe osvojio mnoge domaće i strane nagrade.

 Iz kulturnog društva Zlatna reč – Srpska kruna ističu da čim se ukinu uvedene epidemiološke mera i druge vrste zabrana zbog Koronavirusa da će Dimitrije Dmitrović gostovati u Beču i Austriji. I o tome će javnost blagovremeno biti obaveštena.