Početna Događanja Pevanje, recitovanje, glumljenje… đaka srpske školeu Sloveniji uz Todeta Nikoletića i Baneta...

Pevanje, recitovanje, glumljenje… đaka srpske školeu Sloveniji uz Todeta Nikoletića i Baneta Rosića

Druženje i uživanja đaka srpske škole u Sloveniji uz Todeta Nikoletića i Baneta Rosića
Foto: Srpska škola u Sloveniji

Učiteljice Srpske dopunske škole u Sloveniji  Dragana Šoškić i mr Maja Anđelković Šeguljev organizovale su druženje za đake sa pesnikom Todetom Nikoletićem i kantautorom Banetom Rosićem. „Hvala vam što ste nam omogućili ovu izuzetnu priliku za osmeh“, „Ne sećam se da sam se skoro tako smejala“, reči su roditelja koji su ostali na predstavi i uživali u njoj i u slatkim  reakcijama iznenađenja svoje dece. Čudnovata „najduža kriva linija na licu“ oživela je ovo veče”, prenele su utiske organizatorke učiteljice Dragana i Maja.
Deca su pevala, pljeskala, recitovala, glumila, jednostavno uživala. „Pesnik Tode Nikoletić i kantautor Branislav Rosić su za jedan sat uspeli da ispričaju priče i roditelja i dece. Bilo je divno i nadamo se da ćete nam opet doći“ naglasile su učiteljice.

Kantautor Branislav Rosić i pesnik Tode Nikoletić
Foto: Srpska škola u Sloveniji


One su se zahvalile Ministarstvu prosvete Republike Srbije i Ambasadi Republike Srbije u Sloveniji na podršci književnim susretima; Mesnoj opštini Nova Vas i Jasmini Krapše, koja je omogućila lep prostor. Takođe zahvalnost je upućena i koordinatorki Srpske dopunske škole za Francusku, Italiju i Sloveniju BlaženkiTrivunčić, koja je nesebična podeška za sve ideje nastavnika. „Hvala svima i do sledećeg susreta i novih osmeha!“, dodale su organizatorke Dragana Šoškić i mr Maja Anđelković Šeguljev.