Početna Kultura U Izmiru u Turskoj se održava 8. Balkan Panorama film festival –...

U Izmiru u Turskoj se održava 8. Balkan Panorama film festival – na programu i film srpskog reditelja Srđana Dragojevića

Ručno izrađene tamburice iz Novoga Sada za zamenika ministra kulture Republike Turske Ahmetu Demirdžanu,
gradonačelnika grada Izmira Tunč Sojeru i gradonačelnik izirske opštine Buđa Erhanu Kiliču
Foto: ambasada Srbije u Turskoj

U Izmiru u Turskoj se održava 8. po redu Balkan Panorama film festival. Među mnogobrojnih filmovima je i novi film srpskog proslavljenog filmskog reditelja Srđana Dragojevića. Kao i prethodnih godina tako je i ove festivala divna prilika za promociju naše kulture, muzika i filma.
Na otvaranju manifestacije, na poziv direktora dr Sali Salinija pored ambasadora Republike Srbije u Turskoj Zorana Markovića prisustvovao je i Jovan Pejčić, direktor „Tamburica festa” iz Novog Sada, čiji je kratkometražni film o ulozi tamburica u našoj kulturi u večeri otvaranja Balkan panorama festivala imao zapaženu gledanost. Radi autentičnosti prezentacije ovog dela našeg kulturnog nasleđa, ceo događaj je uveličao polusatni koncert ženskog tamburaškog orkestra iz Novog Sada. „Ovom prilikom, ambasador Marković i Jovan Pejčić su uručili specijalno ručno izrađene tamburice zameniku ministra kulture Republike Turske Ahmetu Demirdžanu, gradonačelniku grada Izmira Tunč Sojeru i gradonačelniku izirske opštine Buđa Erhanu Kiliču, koji su i pokrovitelji ovog festivala”, navela je ambasada Srbije u Turskoj.

Sa otvaranja filmskog festivala u Izmiru
Foto: ambasada Republike Srbije u Turskoj