Početna Najave U subotu (28. maja) se u Štutgartu održavaju Vidovdanske sportske igre učenika...

U subotu (28. maja) se u Štutgartu održavaju Vidovdanske sportske igre učenika Srpskih dopunskih škola u Baden-Virtembergu

Foto: Srpska škola u BV

U Štutgartu se u subotu 28. maja održavaju IV Vidovdanske sportske igre. Organizatori su Srpska dopunska škola u pokrajini Baden-Virtemberg, Savet roditelja dopunske škole kao i Generalni konzulat Republike Srbije u Štutgartu. U okviru ovog sportskog susreta održaće se Kros RTS-a kao i turnir u fudbalu.

Igre počinju u 9.30 na sportskom terenu restorana Gaststaette Waldblich (Hirschsrungallee 20, 70435 Stuttgart). U 9 časova je planiran skup svih učenika, u 9.30 svečano otvaranje uz pozdravne govore generalnog konzula Dragana Dimitrijevića u Štutgartu, sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Štutgartu kao i domaćina, roditelja srpske škole iz Bad Kanštata. U 10 časova će početi Kros RTS-a u dijaspori. Učesnici Krosa će biti podeljeni po grupama.
Između 13 i 14. časova će početi fudbalski turnir, odmah nakon završetka Krosa. U 17 časova je svečano zatvaranje Vidovdanskih sportskih igara, uz dodelu diploma, medalja i zahvalnica.