Početna Najave Od danas (17. juna) se održava trodnevni Ulični festival grada Sindelfingena, na...

Od danas (17. juna) se održava trodnevni Ulični festival grada Sindelfingena, na kome Srbe predstavljaju članovi Srpskog kulturnog centra toga mesta

U Sindelfingenu nadomak Štutgarta se ovoga vikenda (17.-19. jun) održava 44. po redu Međunarodni ulični festival, na kome će, tradicionalno tri dana štand imati i članovi Srpskog kulturnog centra Sindelfingena. I kako reče predsednik udruženja Saša Ivanović, „zajedno se tri dana slavi, smeje, igra i naravno pije i jede”. On je uputio poziv svim Srbima iz Sindelfingena i okolnih mesta da gradova da dođu i da zajedno uživaju u dobrom raspoloženju i atmosferi za koju će se pobrinuti članovi „Zeksi benda”.

U subotu i nedelju igrači folklornih ansambala SKC Sindelfingen će imati i svoje nastupe. U subotu 18. juna u 14 časova nastupiće na Marktplacu, na bini 1 i u 15 časova na Šavhauzer trgu na bini 5. U nedelju 19. juna prvi nastup će biti u 13 časova kod Martinove crkve na bini 4 i u 14 na Rathausforplacu, bini 2.

Srpski kulturni centar ima odličnu saradnju sa gradom Sindelfingen i uvek sarađuje na svim nivoima. Kolika je dobra saradnja pokazuje i činjenica da je pre tri godine, na 43. po redu Međunarodnom uličnom festivalu zaštitno lice ovog festivala bila Milica Rajković (iz Sindelfingena).