Početna Kultura Vidovdan, parastos i Karavan kulture sutra u Lionu

Vidovdan, parastos i Karavan kulture sutra u Lionu

Sutra, u nedelju 26. juna u srpskoj pravoslavnoj parohiji Svetog Kirila i Metodija u Lionu u Francuskoj, obeležiće se Vidovdan, „stožer našeg duhovnog jedinstva i identiteta kao večno opredeljenog pravoslavlju srpskog naroda Kosovskim zavetom Svetog kneza Lazara i Kosovskih vojnika-mučenika za slobodu i Krst časni”.

Ujutru u 10 časova biće služena sveta liturgija a potom i parastos postradalim vojnicima, a u večernjim satima (u 19 časova) će se održati velika kulturna manifestacija Karavan kulture. „Imaćemo čast da u našoj parohiji domaćinstvo ukažemo kulturno-umetničkoj grupi Petra Gojkovića koja je za naše Srbe u Lionu pripremila divan program za taj dan”, naglasio je sveštenik Goran Ilić Benke

Karavan – kulturno-umetnička grupa iz Srbije je na proputovanju kroz Francusku s ciljem promovisanja Srbije i srpske kulture. Nastup grupe omogućen je zajedničkom organizacijom Saveza Srba Francuske i udruženja Sindi Art – Mondo kult. Ulaz je besplatan, a nakon programa parohija organizuje bratsko posluženje – agape.