Početna Događanja U Tokiju priređen prijem za srpsko rasejanje povodom 140 godina prijateljstva Srbije...

U Tokiju priređen prijem za srpsko rasejanje povodom 140 godina prijateljstva Srbije i Japana

U ambasadi Republike Srbije u Tokiju održan prijem za predstavnike srpskog rasejanja
Foto: ambasada Republike Srbije u Japanu

U sklopu obeležavanja jubileja 140 godina prijateljstva Srbije i Japana, ambasada Republike Srbije u Tokiju organizovala je prijem za predstavnike srpskog rasejanje, koje živi u Japanu. Prisustvovalo je preko 100 građana Srbije i njihovih porodica, što je skoro polovina od ukupnog broja naših državljana koji žive u toj zemlji.

Ambasadorka Republike Srbije u Tokiju Aleksandra Kovač zahvalila je građanima na njihovom doprinosu širenju svesti o našoj zemlji, kulturi i običajima u Japanu, kao i jačanju veza između dva naroda. Pozvala je građane da nastave da učestvuju u aktivnostima i kulturnim dešavanjima koje organizuje Ambasada, ali i da daju predloge za unapređenje veza sa maticom, istaknuto je na stranici srpske ambasade u Japanu. Ona je posebno pozdravila najmlađe goste i učesnike onlajn radionice srpskog jezika za decu iz dijaspore, koju ambasada održava svake dve nedelje od januara ove godine.

Ovom prilikom, ambasadorka Kovač uručila je zahvalnice pojedincima koji su na svojevrstan način doprineli obeležavanju jubileja bilateralnih odnosa – umetnici Marijani Anđelić, koja je osmislila idejno rešenje za logo jubileja, zatim dugogodišnjem predavaču srpskog jezika Almi Okađima, koja na dobrovoljnoj osnovi vodi radionicu za decu iz dijaspore, i arhitekti Đorđu Dašiću zbog predanog angažmana u adaptaciji nove zgrade ambasade. Građani su imali priliku da se, u neformalnoj atmosferi, druže uz rakiju i srpske specijalitete.