Početna Događanja Kros RTS-a u Cirihu

Kros RTS-a u Cirihu

Učenici Srpske dopunske škole za kanton Cirih nakon održanog Krosa RTS-a na terenu FK Srbija
Foto: arhiva A. Nikolić

Na terenu fudbalskog kluba Srbija u Šlirenu, nedavno je održan Kros RTS-a za kanton Cirih. „Nakon nekoliko godina ponovo je organizovana velika smotra koja je okupila oko 120 učesnika, đaka srpske dopunske škole u kantonu Cirih i dece članova FK Srbija.  Skupu je prisustvovala i konzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu Sanja Stojanac koja je pobednicima trka uručila diplome”, istakli su organizatori, nastavnici Srpske dopunske škole za kanton Cirih.

Po lepom sunčanom vremenu i uz navijanje roditelja, braće i sestara,  deca su trčala u osam uzbudljivih trka: predškolski uzrast i 1. razred – devojčice / dečaci; 2. i 3. razred – devojčice / dečaci; 4. i 5. razred – devojčice / dečaci  i 6, 7. i 8. razred – devojčice / dečaci.

Oko 120 učenika se takmičilo na Krosu RTS-a u kantonu Cirih
Foto: arhiva A. Nikolić

Nakon prolaska kroz cilj, sva deca su bila nagrađena osveženjem i slatkišima koje je obezbedio klub.  Usledila je dodela diploma pobednicima trka, a podeljene su i dve specijalne diplome za najmlađe trkače. „Ostaće ovo kros za pamćenje, sa mnogo lepih utisaka i fotografija, od kojih se ističe zajednička fotografija svih učesnika. Srpska dopunska škola u Švajcarskoj i uprava FK Srbija zahvalili su svim učesnicima i onima koji su ih bodrili što su se okupili u velikom broju i izrazili su nadu da će se tradicija Krosa RTS-a u kantonu Cirih nastaviti i narednih godina na istom mestu. Velika zahvalnost upućena je i Generalnom konzulatu Republike Srbije u Cirihu koji je bio podrška krosa”, rekao je nastavnik Aleksandar Nikolić.

Pobednici po grupama uz diplome
Foto: arhiva A. Nikolić