Početna Događanja U Štutgartu počeo Letnji festival kultura – srpska udruženja imaju štandove

U Štutgartu počeo Letnji festival kultura – srpska udruženja imaju štandove

Sa Letnjeg festivala kultura u Štutgartu
Foto: Morava

U Štutgartu je sinoć počeo šestodnevni Letnji festival kultura, najveći međunarodni festival u južnoj Nemačkoj, u organizaciji Foruma kultura. Festival će trajati do 17. jula.  Srpsko humanitarno i kulturno udruženje Morava iz Štutgarta je tradicionalno, sa svojim štandom prisutno svih šest dana. Moravci se raduju što se festival posle prinudne pauze od dve godine ponovo održava i kažu da su dobro spremni. Preko mesec dana oni su se pripremali i nabavljali namirnice s obzirom na velike nestašice nekih artikala u Nemačkoj. Kažu da se raduju što će ponovo videti svoje stalne goste i nadaju se, da će kao i svih godina do sada odlično proći. Mnogi su uzeli dane odmora kako bi vredno predstavili svoje udruženje na ovom Letnjem festivalu kultura.

Vredni Moravci
Foto: Morava

Ovaj festival, koji je prethodnih godina posećivalo preko 600.000 posetilaca i ovoga puta će ponuditi puno vrhunskih živih svirki i nastupa, uzbudljive tribine društveno-političke sadržine između muzičkih priloga, veliku tombolu uz sjajne nagrade, specijalne ponude za decu i mlade… Mladi folkloraši Morave će nastupi u nedelju u 13.50 i predstaviti igre iz Srbije.

Oko 60 inostranih udruženja sa svojim štandovima učestvuje na ovom festivalu a pored Morave tu će biti i predstavnici Sloge iz Štutgarta i Srpkog centra Štutgart.