Početna Događanja Na manifestaciji Veče globalnih prijatelja u Seulu prisustvovali i predstavnici Srba

Na manifestaciji Veče globalnih prijatelja u Seulu prisustvovali i predstavnici Srba

Slađana Milovanović i Nemanja Grbić
Foto: Ambasada RS u Seulu

U Seulu u Južnoj Koreji održano je Veče globalnih prijatelja, koje je organizovao Međunarodni fakultet za urbane nauke Univerziteta u Seulu. Na poziv dekana fakulteta ovom događaju je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Seulu Nemanja Grbić. „U razgovoru sa dekanom Fakulteta za urbane nauke, kao i profesorima, ambasadoru Grbiću je preneto da je, do sada, ukupno dvoje državnih službenika iz Srbije pohađalo studije na pomenutom fakultetu, te da će, saglasno veoma pozitivnim utiscima koje imaju u radu sa našim studentima, te listi prioriteta korejskih institucija, nastojati da u narednom periodu ponude još stipendija našoj zemlji, na čemu je ambasador srdačno zahvalio”, saopšteno je u Ambasadi RS u Južnoj Koreji.

Ambasador Grbić je razgovarao i sa Slađanom Milovanović, koja je kao student na master studijama pomenutog fakulteta u školskoj 2020-2021. godini boravila i koja je ovom prilikom posetila Seul kako bi prisustvovala ceremoniji diplomiranja.

Univerzitet Seula jedan je od najstarijih univerziteta u Koreji, a pomenuti fakultet osnovan je u okviru Univerziteta 2012. godine, sa ciljem da stvori akademsku bazu i stručan kadar u oblastima građevinarstva, urbanizma, urbanog planiranja, infrastrukturnog razvoja, kako u domaćim, tako i u međunarodnim krugovima.