Početna Događanja Glumci iz Novog Sada predstavom „Nasleđe” nastupili na Međunarodnom festivalu omladinskog teatra...

Glumci iz Novog Sada predstavom „Nasleđe” nastupili na Međunarodnom festivalu omladinskog teatra u Pragu

Za mlade glumce iz Novog Sada ambasador Vekić priredio prijem u Ambasadi Srbije u Pragu
Foto: Ambasada Srbije u Češkoj

U Pragu je protekle nedelje održan Međunarodni festival omladinskog teatra „Evropska mreža za angažovanje mladih”, na kome su se predstavile omladinske grupe iz devet država, a među njima i mladi glumci iz Novog Sada sa predstavom „Nasleđe”. Mladi glumci iz Novog Sada, predstavu su odigrali dva puta, u  gimnaziji Porg Liben, kao i u gradskom pozorištu Divadlo v Doluhe. Gradsko pozorište je organizator ovoga festivala.

Festival je realizovan kao jedna od aktivnosti na projektu „Evropska mreža za angažovanje mladih”koji je ko-finansiran od strane Evropske komisije kroz program Evropa za građane. Nosilac projekta je Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture, u saradnji sa 15 partnerskih organizacija iz devet država.

U okviru projekta do sada su realizovani omladinski festivali u partnerskim gradovima Maribor – Ptuj (Slovenija), Novi Sad (Srbija), Atina (Grčka), Klermon Feran (Francuska), Kaunas (Litvanija), Sansepolkro (Italija), a tokom septembra predstoji završni festival u Berlinu (Nemačka).

Za mlade novosadske glumce ambasador Republike Srbije u Pragu Berislav Vekić organizovao je prijem.