Početna Događanja U Beču promovisana knjiga „Volja naroda”

U Beču promovisana knjiga „Volja naroda”

U Beču održana promocija knjige „Volja naroda”

U Predstavništvu Republike Srpske u Beču, protekle nedelje promovisana je knjiga U Beču promovisana knjiga „Volja naroda”, koju je priredio Milan Ljepojević. Knjiga Volja naroda predstavlja zbornik mnogobrojnih govora, beseda i javnih obraćanja srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i njegovih aktivnosti od septembra 2020. godine do aprila 2021. godine. Reč je o obraćanjima u Narodnoj skupštini, u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, potom obraćanje u lokalnim zajednicama i građanima. Knjiga predstavlja analizu društveno-političkih kretanja i odnosa u Republici Srpskoj, BiH, regionu, Evropi i svetu, a osnovna poruka je, poziv na jedinstvo u zaštiti interesa Republike Srpske uz uvažavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i principa međunarodnog prava. O knjizi u Beču su govorili: mr Mladen Filipović (šef predstavništva R. Srpske u Austriji), recenzent Franc Sošnja i priređivač (Milan Ljepojević).

Šef Predstavništva Republike Srpske Mladen Filipović pozravraljući prisutni je izrazio zadovoljstvo što je promocija, nakon predstavljanja u Republici Srpskoj i Srbiji, organizovana u glavnom gradu Austrije. On je dodao da u promocija knjige u Beču planirana još prošle godine, ali pandemije koronavirusa i propisanih mera je morala da se pomeri. „U svakom slučaju, zadovoljstvo je da smo uspeli da se okupimo kako bismo predstavili ovu knjigu koja svojim porukama daje doprinos jačanju ideje zajedništva što je veoma važno i za mnogobrojnu srpsku zajednicu u Austriji”, dodao je Filipović.

Promociji su prisustvovali su brojni ugledni predstavnici srpske zajednice u Beču, a među njima su bili ambasador Republike Srbije u Republici Austriji Nebojša Rodić, ambasador BiH pri OEBS-u Siniša Bencun, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču Luka Marković, predsednik Saveza Srba u Austriji Aleksandar Stanković…

Predstavnici srpske biblioteke Mina Karadžić iz Beča, dobili su set knjiga, posvećen Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj. „Zahvaljujem se mr Mladenu Filipoviću, direktoru Predstavništva RS na pozivu i odličnoj organizaciji”, istakla je Svetlana Matić, predsednica ASKU Vilhelmina Mina Karadžić.