Početna Događanja U Kataru podignute zastave učesnica Mudnijala, među njima i  srpska

U Kataru podignute zastave učesnica Mudnijala, među njima i  srpska

Otpravnik poslova Ambasade Republike Srbije u Kataru Slobodan Radeka prisustvovao je svečanoj ceremoniji podizanja srpske državne zastave kod Muzeja islamskih umetnosti, u parku „Mia”, u centralnoj Dohi, prenosi Ambasada Republike Srbije u Kataru.

U okviru projekta „Flag plaza”, na svečanoj ceremoniji, u prisustvu ministra inostranih poslova Katara, direktora Muzeja islamskih umetnosti, zvaničnika iz katarskog Ministarstva kulture i zvanica iz diplomatskog kora, podignute su zastave zemalja čije reprezentacije učestvuju na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

U parku je, pored srpske zastave, postavljen bilbord sa informacijama o Srbiji, a prikazan je i petominutni promotivni film o našoj zemlji Turističke organizacije Srbije.

Zastava i bilbord ostaće postavljeni u parku „Mia” sve do završetka Svetskog prvenstva u fudbalu, 18. decembra, a prikazivaće se i promotivni filmovi o državama koje učestvuju na Svetskom prvenstvu u fudbalu, uključujući i promotivni film o Srbiji. U tu svrhu, na nekoliko mesta u parku „Mia” postavljeni su veliki video bimovi, naglašeno je u Ambasadi RS u Kataru.

Očekuje se da tokom Mundijala park „Mia” poseti desetine hiljada posetilaca iz celog sveta, koji će putem navedenih postavki moći da se upoznaju sa lepotama i osobenostima Republike Srbije, prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.