Početna Informacije HO Spoji iz Inzbruka pokrenula novu humanitarnu pomoć za porodice na KiM

HO Spoji iz Inzbruka pokrenula novu humanitarnu pomoć za porodice na KiM

Od svog osnivanja 2009. godine, humanitarna organizacija SPOJI iz Inzbruka u Austriji pomaže socijalno ugroženim porodicama na Balkanu i bolesnoj deci u Tirolu. Svake godine članovi SPOJI-a putuju na Kosovo i Metohiju da lično isporuče pomoć porodicama koje žive u veoma teškim uslovima. „Poslednjih godina SPOJI je uz pomoć brojnih donatora sakupio i u toj vrednosti isporučio humanitarnu pomoć vrednu preko 165.000 evra. Tokom 2020. i 2021. godine, kada je pandemija otežala sprovođenje humanitarnih akcija, prvi put nismo mogli lično da obilazimo porodice, ali smo zato u „kontrolnim” ili „završnim” posetama ponovo mogli da budemo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji”, istakli su vredni mladi članove ove organizacije.

U septembru 2021. Smo su uspeli da sprovedu najuspešnije skupljanje humanitarnih donacija – za samo par dana prikupili su pomoć u vrednosti od 47.335,50 evra čime su mogli da pomognu čak 23 porodice (umesto prvobitno planiranih 5) na KiM kao i da realizuju tri projekta od izuzetne važnosti za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Ove godine im je želja da postignu sličan uspeh. „Kao početni cilj postavili smo pomoć za 5 porodica, te se nadamo da ćemo uz Božiju i vašu pomoć na kraju moći da pomognemo daleko više porodica, kao prošli put, jer je naš narod na Kosovu i Metohiji pod velikim pritiskom i trpi svakodnevne torture i zato mi kao narod ne smemo da odustanemo od naši braće i sestara!”, naglasili su predstavnici uprave SPOJI.

Porodicama Stefanović iz Donje Gušterice, Perić iz Prekovca, Tasić iz Boljevca, Savić iz Boževca, kao i Zdravković iz Bostana želimo da kupimo sledeću pomoć u ukupnoj vrednosti od 14.200 evra! Potrebna pomoć: Građevinski materijal za izolaciju i proširenje kuća, opremanje kupatila, PVC stolarija, laminat i pločice. Više o porodicama možete ovde pročitati.

„Molimo vas da podelite sa vašim prijateljima i pozovete i njih da se priključe akciji, jer što više ljudi sazna to su veće šanse da ćemo sav potreban iznos skupiti do 28. oktobra, te da će i ove porodice blagovremeno dobiti neophodnu pomoć.

U nadi da ćemo svi zajedno uspeti da se ujedinimo i tako pomognemo što više porodica, želimo vam svako dobro od Gospoda i unapred zahvaljujemo u ime svih porodica kojima ćemo pomoći u okviru ove akcije!”, rekli su u ovoj srpskoj humanitarnoj organizaciji u Austriji.

Foto: HO Spoji