Početna Događanja U Frankfurtu  održan koncert ansambla Stanislav Binički u sklopu obeležavanja Dana primirja

U Frankfurtu  održan koncert ansambla Stanislav Binički u sklopu obeležavanja Dana primirja

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u organizaciji Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu, a u saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije, održan je svečani koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Republike Srbije Stanislav Binički, pod naslovom „150. godina od rođenja Stanislava Biničkog – koncert u njegovu čast”. U svečanoj sali Crkvene opštine Srpske pravoslavne crkve u Frankfurtu na Majni priređen je spektakularni celovečernji koncert najstarijeg vojnog orkestra u Republici Srbiji, u čijim zvucima je uživala kako srpska tako i nemačka publika, prenosi Generalni konzulat RS u Frankfurtu.

Svečanosti su pored mnogobrojnih i istaknutih predstavnica srpskog rasejanja prisustvovali i pripadnici pokrajine Hesen i grada Frankfurta. Generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu Branko Radovanović, u svom pozdravnom govoru je podsetio na žrtvu koju su srpska vojska i narod podneli u Prvom svetskom ratu za mir i slobodu, ukazavši da nam je danas u Evropi više nego ikada potreban mir: „ Ovim koncertom želimo iz Frankfurta na Majni, grada u kojem žive pripadnici preko 200 nacija iz celoga sveta, da pošaljemo poruku mira uz tradicionalne srpske melodije klasične i narodne muzike”, naglasio je generalni konzul Radovanović.

Svi su uživali u izvođenju dela Umetničkog ansambla Stanislav Binički, a posebne ovacije bile su nakon izvođena kompozicija „Marš na Drinu”, „Ovo je Srbija” i „Oj Srbijo, mila mati”.

Članovi ansambla Stanislav Binički sa generalnim konzulom i sveštenicima u Frankfurtu
Foto: arhiva GK RS Frankfurt