Početna Informacije U Luandi održan 20. memorijalni turnir posvećen Gojku Zecu

U Luandi održan 20. memorijalni turnir posvećen Gojku Zecu

U Luandi je održan, 20 po redu memorijalni turnir posvećenom proslavljenom srpskom treneru Gojku Zecu, koji je više godina sa velikim uspehom radio u Angoli. Dvadeseti memorijalni turnir Gojko Zec održan je u organizaciji kluba Petro Atletiko.

Predstavnici srpske ambasade u Luandi učestvovali su na ovom turniru. Ambasador Republike Srbije u Luandi Miloš Perišić istakao je višedecenijsko prijateljstvo Srbije i Angole, kao i saradnju u različitim oblastima, uključujući i sport. On je podsetio da se veliki broj igrača i trenera iz Srbije sa uspehom bavio sportom u Angoli.

Perišić je zahvalio organizatorima turnira na sećanju na trenera Zeca i izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti ojačana saradnja srpskih i angolskih klubova.

Gojko Zec, bio je srpski fudbaler i fudbalski trener. Rođen je 15. septembra 1935. u Orahovici. U Jugoslaviji je bio trener OFK Beograda, Partizana, Borca iz Banjaluke, Vojvodine, Rijeke, Crvene zvezde i Spartaka. Član selektorske komisije reprezentacije Jugoslovije (26. 6. 1977 – 30. 11. 1977), pored kojeg su bili Marko Valok i Stevan Vilotić.

Takođe je vodio grčki Aris, Al Ahli (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Atletik Petro (Angola). Sa Al Ahlijem je osvojio Kup Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sa Atletikom četiri naslova nacionalnog šampiona, dva nacionalna kupa i dva Super kupa Angole. Gojko Zec je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima 3. novembra 1995. godine u glavnom gradu Angole Luandi.

Sa turnira posvećenom Gojku Zecu
Foto: Ambasada Republike Srbije u Luandi