Početna Događanja Održan prvi roditeljski sastanak posvećen organizaciji nastave na srpskom jeziku na daljinu...

Održan prvi roditeljski sastanak posvećen organizaciji nastave na srpskom jeziku na daljinu u francuskom Dižonu

Na inicijativu oca Maksima Ilića iz Miluza iz parohije Svetog Arhangela Mihaila  u Miluzu u Francuskoj, a u saradnji sa Parohijom Vaskrsenja Hristovog u Dižonu nastavom na srpskom jeziku na daljinu obuhvaćena su i deca srpskog porekla iz glavnog grada regiona Burgonje, istaknuto je na FB stranici Srpske škole u Francuskoj.

„Zahvaljujemo koleginici Mariji Praizović koja je, pored velikog broja učenika, sa radošću i bez premišljanja prihvatila da izvodi nastavu na daljinu dečici iz Dižona. Obradovala nas je motivisanost njihovih porodica i vedra atmosfera sa roditeljskog sastanka, koju opisuje nastavnica Marija. Posebnu zahvalnost na svesrdnoj podršci i zalaganju upućujemo Ružici Jovanović, koja je za kratko vreme prijavila 13 đaka, a, pred prve časove, okupila da se upoznaju, druže i pevaju pesmu „Tamo daleko”, dodato je u saopštenju.

Ministarstvo prosvete Republike Srbije je od ove školske godine usvojilo pravilnik kojim su definisani uslovi za ostvarivanje nastave na daljinu, a sa ciljem omogućavanja pohađanja nastave na srpskom jeziku svim zainteresovanim učenicima. Prvi roditeljski onlajn sastanak je održan, gde su se nastavnica i roditelji dogovorili o daljem radu.

Iz godine u godinu sve je veći broj odeljenja srpskih škola u Francuskoj, na opštu radost i đaka i roditelja, i nastavnika i koordinatora i države Srbije.