Početna Informacije Pomozimo Mileni Ivić

Pomozimo Mileni Ivić

Milena Ivić je devojka stara 30 godina kojoj su  pre 4 godine stala oba bubrega. Svakog drugog dana ide na dijalizu po 5 sati. Preko humanitarne fondacije Budi human – Aleksandar Šapić prikuplja se novac za presađivanje bubrega Mileni i trajno rešavanje njenog zdravstvenog problema. Milenini prijatelji i poznanici su nas zamolili da prenosimo apel kako bi ova divna devojka mogla nakon operacije da počne normalno, kao svi mi da živi. I najmanja pomoć, pa i SMS poruka je za Milenu velika pomoć.

Prenosimo Milenin profil sa sajta humanitarne organizacije Budi human – Aleksandar Šapić:

Krajem 2018. godine u 26. godini su joj iznenada bez prethodnih zdravstvenih problema otkazala oba bubrega. Osetila je tegobe poput mučnine, umora, glavobolje, otoka lica i nogu. U to vreme  je radila u inostranstvu gde su pokušali da joj spase život usled komplikacija nastalih zbog nagomilane tečnosti i visokih vrednosti uree i kreatinina. Nakon 21 dan doputovala je u Beograd i smeštena je na VMA gde je urađena biopsija koja nažalost nije pokazala uzrok otkazivanja bubrega.

Dijagnostikovan joj je rapidnoprogresivni glomerulonefritis. Usledila je strašna dijagnoza – život na dijalizi koji podrazumeva odlazak u bolnicu na dijalizu svaki drugi dan po 5 sati i vezanost za aparat. Takođe ograničenost u unosu tečnosti kao i hrane kao i konstantan umor.

Daljim ispitivanjem u inostranstvu otkriveno je da ima hemolitičko-uremijski sindrom koji je doveo do otkazivanja bubrega i zbog kog joj je potreban lek kako bi transplantacija uopšte bila moguća.

Budući da u porodici nema odgovarajućeg donora kao i da u Srbiji nema mogućnost dobijanja leka pa ni same transplantacije, iako je na listi čekanja već nekoliko godina Milena je odlučila da šansu za novi život  potraži na jednoj klinici u inostranstvu.

Sredstva su joj potrebna za specijalističke preglede, transplantaciju bubrega, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Milenin život! Budimo humani!