Početna Događanja Srpski paviljon na Međunarodnom umetničkom sajmu u Nanđingu

Srpski paviljon na Međunarodnom umetničkom sajmu u Nanđingu

Ambasada Republike Srbije u Narodnoj Republici Kini učestvovala je na otvaranju Međunarodnog umetničkog sajma u Nanđingu (NAFI 2022).

Na nacionalnom paviljonu Srbije, uz podršku Telekoma Srbije i Udruženja za razvoj umetnosti i kulture Cultcrave, predstavljena su filmska ostvarenja i televizijske serije u produkciji Telekoma, kao i kratkometražni filmovi nezavisnih srpskih autora.

„Na svečanosti povodom ove kulturne manifestacije prisustvovali su istaknuti članovi Gradskog komiteta Komunističke partije Kine, predstavnici Gradske vlade Nanđinga, kao i brojni predstavnici medija i ugledne ličnosti iz oblasti kulture. Kineski zvaničnici su, pored značaja manifestacije za sam grad Nanđing, posebno istakli i važnost učešća Republike Srbije, što je pozdravljeno i u nacionalnim i lokalnim medijima”, istaknuto je u srpskom ambasadi u Pekingu. Na ovoj manifestaciji učestvovao je i govorio ataše Ambasade Milan Kuzmanović. On je istakao značaj razvoja srpsko-kineskih odnosa, kojima u velikoj meri doprinosi i kulturna razmena, posebno filmska umetnost, imajući u vidu popularnost naših ranijih dugometražnih filmova u Kini.

„Kineska publika je imala priliku da u sali za projekciju u sklopu paviljona pogleda neke od naših najnovijih realizovanih filmskih i televizijskih projekata, kao što su „Dara iz Jasenovca”, „Besa”, „Zlatni dečko”…” preneli su u Ambasadi Srbije u Kini.

Foto: Ambasada Srbije u Kini