Početna Događanja Vladika Andrej služio u Salcburgu i održao predavanje posvećeno episkopu Lavrentiju

Vladika Andrej služio u Salcburgu i održao predavanje posvećeno episkopu Lavrentiju

U toku priprema za radostan dan Hristovog Rođenja, a u susret Sv. Nikolaju arhiepiskopu mirlikijskom, parohiju Pokrova presvete Bogorodice u Salcburgu posetio je episkop austrijsko-švajcarski Andrej. Juče u subotu, 17. decembra, nakon večernje molitve vladika je održao nadahnuto predavanje o životu i delu blaženopočivšeg episkopa Lavrentija. Mnoštvom fotografija koje su za sebe jedna priča uz objašnjenje istih, vladika Andrej se trudio da velikom broju prisutnog naroda ukaže na značaj dela vladike Lavrentija, znamenitog episkopa Srpske pravoslavne crkve. Posebno je zanimljivo bilo pratiti rad preosvećenog vladike Lavrentija na organizaciji crkvenog života pravoslavnih Srba u Zapadnoj i Srednjoevropskoj dijaspori za koju je bio nadležan. Episkop Andrej je naglasio da su „plodovi rada blaženopočivšeg vladike Lavrentija i njegov primer za njega veliko nadahnuće i okrepljenje u suočavanju sa svim izazovima današnjeg rada i misije u ovom delu Srpske dijaspore ”.

Danas, 18. decembra, vladika je služio svetu arhijerejsku liturgiju vladika Andrej uz sasluženje nadležnih salcburških paroha i đakona Đorđa Mićića iz Linca. Za pevnicom je pojao mešoviti hor Crkvene opštine Salcburg pod upravom dirigenta Sanje Branković.

Nakon pričesta skoro svih prisutnih trudom Uprave hrama organizovan je ručak u parohijskoj sali za sve drage goste koji su sa vladikom nastavili druženje i razgovor.

Vladika Andrej služio u Salcburgu, održao predavanje o episkopu Lavrentiju i razgovarao sa vernim narodom
Foto: CO Salcburg