Početna Događanja Božić u Salcburgu

Božić u Salcburgu

Dan Hristovog rođenja je i ove godine u parohiji Pokrova presvete Bogorodice u Salcburgu u Austriji proslavljen svečano i molitveno. Na Badnje jutro se okupio značajan broj parohijana koji su ispred hrama dočekali badnjak, a potom je služena liturgija kojoj je prisustvovao veliki broj koji se većinom i pričestio.

Badnje veče je proslavljeno kao i svake godine sa velikim brojem vernog naroda koji je ispunio celu portu ispred hrama. Nakon Velikog povečerja je u porti hrama osvećen i naložen badnjak. Uprava parohije je sa vernim narodom pripremila paketiće za decu koji su podeljeni najmlađima, a tradicionalno je organizovano kuvano vino za posluženje svim prisutnima. Lepo vreme i prijatna atmosfera su zadržali vernike još dugo nakon večernje molitve.

Na Božić su služene dve liturgije, ponoćna i jutarnja kojima je prisustvovao veliki broj vernika. Mnogi su se pričestili čime se završio višenedeljni božićni post kojim smo se pripremali za ovaj radosni sveti dan. Na liturgijama je pročitana i Božićna poslanica Srpske pravoslavne crkve, preneli su predstavnici Crkvene opštine u Salcburgu.

Foto: CO Salcburg