Početna Informacije Srbi iz Norveške pokrenuli akciju pomoći deci u Kragujevcu

Srbi iz Norveške pokrenuli akciju pomoći deci u Kragujevcu

I ove godine Humanitarni fond Udruženja Srba Ivo Andrić u Rogalandu u Norveškoj  želi da u Božićnoj humanitarnoj akciji ispoštuje plemeniti cilj ove organizacije i pomogne deci u domovini.

„Upravni odbor Humanitarnog fonda jednoglasno je odlučio da Božićna humanitarna akcija bude posvećena pomoći najmlađim onkološkim pacijentima na Pedijatrijskoj klinici Univerzitetskog medicinskog centra Kragujevac kupovinom venskog detektora i njegovog držača. Nedostatak ovog uređaja znači da najmlađi pacijenti koji primaju agresivne intravenske terapije prolaze kroz još više bolova zbog poteškoća u pronalaženju zdravih vena”, istakli su predstavnici ovoga udruženja.

Cena ovog uređaja u Srbiji je oko 360.000 dinara, što je oko 32.000 norveških kruna.

„Kao i kod prve ovogodišnje akcije, kada smo uz vašu pomoć prikupili sredstva i pomogli školama KiM kao i deci u Udruženju Plava školjka, i ovoga puta vas pozivamo da svojim donacijama na račun podržite kampanju HF broj: 1503.49.37122 ili na VIPPS 686439 HF i na taj način pomoći deci kojoj je pomoć potrebna”.

Cilj je da se prikupi 24.000 kr do 14. januara 2023. Za ovu akciju prodajom kolača već je prikupljeno oko 8.000 kr. „Još jednom se zahvaljujemo svima koji su donacijama ili na drugi način podržali rad HF-a u prethodnim akcijama”, dodali su članovi Upravnog odbora humanitarnog fonda.

23.12.