Početna Događanja Poseta vladike Teodosija CO Tićino

Poseta vladike Teodosija CO Tićino

U nedelju 15. januara 2023. godine, episkop raško-prizrenski Teodosije, posetio je, kako je bilo i najavljeno srpski narod u švajcarskom kantonu Tićinu. Verni narod okupljen oko parohije Sabora Srba Svetitelja pri crkvenoj opštini u Tićinu dočekao je vladiku Teodosija u velikom broju.

„Poseta Episkopa počela je akatisnom službom Sv. kralju Stefanu Dečanskom koju je služio preosvećeni episkop. Nekadašnji iguman Viskokih Dečana i istinski sluga Svetog kralja uznosio je molitve ovom divnom srpskom Svetitelju dok je okupljeni verni narod radosno odgovarao: Raduj se Sveti kralju Stefane…. Po završetku službe okupljenima se prvo obratio nadležni paroh jerej Marko Knežević a u nadahnutoj besedi punoj ljubavi i poštovanja, u ime svih prisutnih kao i u ime predsednika Milenka Spasojevića i ostalih članova Upravnog odbora parohije, poželeo je dobrodošlicu episkopu Teodosiju. Kao jedan od povoda za molitveno sabranje i druženje sa dragim vladikom, otac Marko je naveo i promociju kapitalnog izdanja Eparhije raško-prizrenske Zadužbine Kosova i Metohije”, prenela je CO Tićino.

Foto: CO Tićino

Vladika Teodosije je u svojoj besedi pozdravio okupljeni narod i pohvalio njihovu revnost i odanost crkvi. Govoreći o knjizi istakao je zasluge blaženopočivšeg patrijarha Pavla, blaženopočivšeg episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija i mnogih drugih u pripremi ove bitne knjige, tako važne u danima kada se dovodi u pitanje opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

„Po završetku obraćanja verni narod je mogao da kupi izložene knjige i pošalje svoj prilog svojoj crkvi i sunarodnicima na Kosovu i Metohiji. Prepuni utisaka parohijani tićinske parohije su se pozdravili sa dragim vladikom uz molbu preosvećenom da opet dođe i sa sobom donese blagoslove Svete srpske zemlje – srpskog Jerusalima – Kosova i Metohije”, prenela je CO Tićino.