Početna Događanja U Rojtlingenu tradicionalno održana manifestacija povodom međunarodnog Dana žena

U Rojtlingenu tradicionalno održana manifestacija povodom međunarodnog Dana žena

Deo prisutnih gostiju
foto:SC Štutgart

Za svaku damu po ruža

Članovi srpskog društva Karađorđević iz Rojtlingena u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg su tradicionalno i ove godine organizovali svoju veliku zabavu povodom međunarodnog Dana žena. Okupio se veliki broj članova, prijatelja i simpatizera društva, iako minuli vikend nije bio baš idealan za proslavu zbog školskog raspusta u tom delu Nemačke. Kao i prethodnih godina, u gostima su bili članovi Srpskog centra Štutgart, koji su nastupili sa svojim dečijim i izvođačkim folklornim ansamblima. Pred mnogobrojnom publikom predstavili su svoja folklorna umeća i mališani iz Srpskog centra Sindelfingen, kao i dečiji ansambl domaćina.

Škola harmonike Nenad Veličković
foto: SKD Karađorđević

Devojke izvođačkog ansambla društva Karađorđević iz Rojtlingena otpevale su par izvornih pesama dok su svoje veštine na harmonici pokazali učenici Škole harmonike Nenad Veličković. Narodne kompozicije, kao i pesma „Pukni zoro“ i kola đaka Škole harmonike su bili veoma burno nagrađeni aplauzima, kao i nastupi i pesme folkloraša. Bila je ovo prilika da se publici predstavi i Škola harmonike koja je od ovoga meseca zaživela u klubu Karađorđević.

Mladi igrači Centra iz Štutgarta
Foto: SC Štutgart

Svaka dama je na ulazu dobila po jednu ružu, poklon uprave i članova. Sve goste domaćinski je pozdravio predsednik Nešo Marić. Zahvalio se svima na dolasku, na podržavanju kluba i najavio da će društvo ove godine obeležiti 15 godina postojanja. Zahvalnice za učešće na ovoj manifestaciji i poklone predao je predsednici Srpkog centra Darinki Vićentijević, predsedniku Srpkog centra Sindelfingen Saši Ivanoviću kao i profesoru Škole harmonike Nenadu Veličkoviću.

Predsednik Nešo Marić u ime društva predao poklone gostima Darinki, Saši i Nenadu
Foto: SKD Karađorđević

Veliku zahvalnost uputio je i generalnom konzulu Božidaru Vučuroviću, koji je uspeo da dođe i pored obaveza na drugim događajima, a zahvalio se i svim sponzorima bez kojih ova manifestacija ne bi mogla da se realizuje. Bogat program vodila je Sara Puletić.

Budućnost SKD Karađorđević
Foto: SKD Karađorđević



Uz obilje hrane i pića, ukusnih kolača i torti zabava je nastavljena do kasno u noć uz neumoran rad članova društva Karađorđević, koji su ipak sebi dali oduška da se opuste i uživaju uz muzike Bele Rade i Joce Đevića. Proslava međunarodnog Dana žena je bila i divna prilika za sklapanje novih prijateljstva i uživanje uz stare prijatelje. Veče će ostati upamćeno po lepom druženju i ambijentu.

Devojčke prvog ansambla Karađorđevića
Foto :SKD Karađorđević

Uprava se dodatno zahvalila svim članovima koji su pomogli u radu – u kuhinji, na ulazu, oko oblačenja igrača… jer bez njihove pomoći ova manifestacija ne bi mogla da uspe.