Početna Vesti I to se događa: krađa novogodišnjih jelki po Nemačkoj

I to se događa: krađa novogodišnjih jelki po Nemačkoj

Stanovnicima Frajburga je mnogo žao, što je jelka visoka 8 metara nestala iz pešačke zone – jedino, što se posle masovne krađe autobusa u njihovom gradu ne čude mnogo da je opet ukradeno nešto veliko

Foto: https://unsplash.com

Stanovnike Frajburga zatekla je još jedna neobična vest – ukradena je jelka, visoka 8 metara, koja je bila postavljena ispred Švapskih vrata u pešačkoj zoni. Jednostavno je preko noći nestala. Niko nije ništa video, niko nije ništa čuo, pa je krivična prijava podneta protiv „nepoznatog počinioca”. Na pitanje kome je trebala toliko visoka jelka, odgovora nema, kao ni na konstataciju da je bar neko morao da primeti da nešto nije u redu tokom noći, jer se pretpostavlja da je više počinilaca moralo biti u igri sa sve transportnim vozilom.

Foto: https://unsplash.com

Ovaj slučaj u ovoj godini nije jedinstven. Na železničkoj stanici u Libeku takođe je nestala okićena jelka od dva metra. Dešavalo se da neko odnese po neki nakit, ali da iz zgrade bude ukradena cela jelka – e, to nije, istaknuto je u ovom gradu. U prometnoj ulici, u gradiću Senfenberg, isred više porodičnih stambenih objekata nestala je jelka. U Frajlasingu je nestala iz vrtića …Pre dve godine zabeleženo je, da je u Plohingenu bilo pokradeno prodajno mesto jelki. Nestala je i jelka na javnoj površini u Manhajmu… primera ima još…ali je jelka u Frajburgu ipak najveća. Možda je to samo nastavak neobičnih krađa u Frajburgu. Pre desetak godina, više turističkih autobusa je u sred bela dana bilo ukradeno sa velikog i prometnog parkinga oko same pešačke zone. U najmanje tri slučaja se reagovalo 15 minuta nakon što je vozač napustio autobus i vratio se na parking, ali uspeha u pronalaženju nije bilo. Čak su bili zatvoreni i granični prelazi ka Švajcarskoj i Francuskoj, uključeni su bili helikopteri u potrazi… ali su po svoj prilici autobusi završili u nekoj obližnjoj garaži. Kasnije je jedan od tih autobusa u delovima pronađen, ali ne i svi, a među onima koji su učestvovali u krađi bili su i stanovnici Balkana, a među njima i osobe sa prostora bivše Jugoslavije, pa i iz Srbije.