Početna Najave Jedanaesta konferencija Srpske medicinske dijaspore

Jedanaesta konferencija Srpske medicinske dijaspore

Jedanaesta konferencija srpske medicinske dijaspore održaće se i ove godine u Beogradu u periodu od 18. do 20. juna, a po prvi put biće održana konferencija medicinskih sestara i tehničara srpske dijaspore od 23. do 25. aprila. Konferencija ima za cilj da okupi srpske lekare iz inostranstva, kao i međunarodne medicinske stručnjake, kako bi se udružili u misiji podrške srpskom zdravstvenom sistemu, promovišući solidarnost, prijateljstvo i razmenu znanja. Skup se održava pod pokroviteljstvom Njegovog kraljevskog visočanstva princa Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević, a organizatori su Ministarstvo inostranih poslova, Ministarstvo zdravlja, Svetska zdravstvena organizacija, Medicinski fakultet u Beogradu, Lekarska komora Srbije i Kraljevski medicinski odbor.

„Ideja za organizovanje konferencije potekla je iz mnogobrojnih sastanaka i diskusija s našim lekarima u zemlji, kao i sa lekarima koji žive i rade u inostranstvu. Zadržali smo moto ’Medicina u svetu i u Srbiji’, jer se model koji on predstavlja pokazao kao veoma uspešan, i na njemu nastavljamo da širimo našu delatnost” istakla je princeza Katarina.

Prijem za sve učesnike biće u Kraljevskom dvoru prvog dana rada konferencije, a potom i večera u čast predavača i partnera Konferencije. Dodatne informacije na www.sdm.rs