Početna Vesti Vaskršnja akcija za Srbe na Kosovu i Metohiji

Vaskršnja akcija za Srbe na Kosovu i Metohiji

Foto: arhiva Svi za Kosmet

Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet” pokrenula je novu akciju za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Ovoga puta se moli, da svi daju svoj novčani prilog i podrže „Vaskršnju akciju”, koja pomaže socijalno ugroženim srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. „To je naš narod koji živi u nehumanim uslovima, nimalo dostojnim jednog čoveka u 21. veku. Ovo je poražavajuća slika, jer mnogi od njih nemaju čistu vodu, bez kupatila su, od hladnoće i vetrova se štite hladnim zidovima oronulih kuća, što je poražavajuće za život modernog doba i celokupnu civilizaciju” – stoji u saopštenju humanitarne organizacije Svi za Kosmet.

Ovoga puta će se pomoć uputiti članovima tri porodice, kojima je pomoć preko potrebna, kao i Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji.

–  Četvoročlanoj porodici Ilić iz Babinog Mosta potrebna je pomoć u opremanju kupatila i postavljanju PVC stolarije.

– Sedmočlanoj porodici Đorđević iz mesta Ajnovce, koja se vratila na Kosovo i Metohiju, potrebna je balirka za seno.

– Petočlanoj porodici Simijonović iz Kosovske Mitrovice neophodno je obezbediti belu tehniku (frižider, zamrzivač, električni šporet i veš mašinu)

– Pomoć za Narodnu kuhinju na Kosovu i Metohiji. Narodna kuhinja „Majka devet Jugovića” snabdeva šest menzi pod nazivom „Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji”.  U menzama se priprema hrana za više od 2000 osoba, koje su bez sredstava da zadovolje osnovne dnevne potrebe u ishrani. Spremljena hrana se jede u menzama, ili se nosi kućama, pa i u najzabačenija sela – svima kojima je pomoć potrebna. Među najugroženijima su siromašni, stari koji žive sami, kao i roditelji sa puno dece.

„Iz sveg srca verujemo u snagu vaše volje, ljubavi i velikodušnosti, da i ovog puta pomognemo stradalnom narodu i pokažemo u kolikoj meri sloga zaista Srbina spašava” – stoji u apelu humanitarne organizacije „Svi za Kosmet”.

Pod sloganom da zajedno možemo mnogo, članovi ove organizacije veruju da će i ovoga puta uspeti u nameri da olakšaju život porodicama na svetoj srpskoj zemlji. „Posebno u ovim trenucima, kada se nad čitavom planetom nadvio sivi oblak virusa, koji preti da odnese mnogo žrtava sa sobom. Ipak, na nama je da se borimo i pokažemo, da i pored ovog iskušenja briga o našem narodu nama i dalje ostaje prioritet” – naglasili su članovi, koji se bore da Srbi na Kosovu i Metohiji dobiju najosnovnija sredstva za koliko toliko normalan život.