Početna Vesti Info – server grada Beča na više jezika u vreme korona krize

Info – server grada Beča na više jezika u vreme korona krize

Od danas je Odeljenje za integraciju i diverzitet grada Beča pokrenuo servis za informisanje na više jezike. Ovaj servis će biti u funkciji  sve dokle bude trajala kriza nastala pojavom virusa korona.  Sva pitanja u vezi krize izazvane koronom se mogu  postavljati na maternjem jeziku. „Mi tragamo za pouzdanim odgovorim u proverenim izvorima. Ona Vam se javljamo s tačnom informacijom na Vašem jeziku“ stoji u obaveštenju grada Beča, Odeljena za integraciju.

Svoja pitanja se mogu dostaviti putem elektronske pošte na post@ma17.wien.gv.at, preko društvene mreže Fejsbuk startwien.at ili telefonom na 01 4000 81540.

Svi koji imaju pitanja potrebno je da naglase na kom jeziku žele da postave pitanje. Saradnik ili saradnica se potom javljaju. Pitanja se mogu postaviti od ponedeljka do petka od 9 do 16 sati a iz Odeljena za integraciju naglašavaju da će odgovori stići  u roku od 24 sata. Potrudićemo se da na Vaša pitanja odgovorimo za 24 sata. „Saradnici Odeljenja za integraciju grada Beča nisu stručnjaci za korona-virus. Trudimo se ipak da Vam damo pouzdane informacije na Vašem jeziku. Ako nema informacije iz pouzdanih izvora, nećemo, nažalost, moći da odgovorimo na pitanje. Molimo Vas za razumevanje” naglašeno je u Odeljenju za integraciju.

Mediji u Austriji će takođe izveštavati na srpskom i još devet jezika

U cilju da građani Austrije budu što bolje upoznati sa aktuelnim zbivanjima u vezi korona virusa Austrijska novinska agencija će u narednom periodu izveštavati na deset stranih jezika. Pored Austrijske novinske agencije i nacionalna medijska kuća ORF će na društvenim mrežama ima objave na više jezika, uključujući i znakovni jezik.

APA je ovaj projekat pokrenula u saradnji sa Bečkom privrednom komorom. Želja je svi građani dobiju prave informacije u vezi pandemije izazvane virusom korona kao i o merama austrijske vlade. Pored srpkog, bošnjačkog i hrvatskog jezika vesti će biti i na turskom, mađarskom, poljskom, ruskom, arapskom, engleskom.