Početna Najave Raspored bogosluženja u Frankurtu u Strasnoj sedmici

Raspored bogosluženja u Frankurtu u Strasnoj sedmici

Crkvena opština Frankfurt objavila je raspored uskršnjih službi u Strasnoj nedelji. S obzirom da su vanredne okolnosti još uvek na snazi, poštujući zakonske i crkvene odredbe na bogosluženjima ne smeju biti prisutne više od dve osobe. To znači da za vreme službi u hramu mogu biti prisutni samo sveštenici. Hram Vaskrsenja Gospodnjeg će biti otvoren svaki dan od 10 do 18 časova. Na poklonjenje se može dolaziti samo po propisanim pravilima.

Na Veliki četvrtak hram će biti otvoren od 10.30 nakon svete liturgije koja počinje u 9 časova.

Istoga dana u 18 časova će početi veliko bdenije.

Na veliki petak hram je otvoren od 10 sati.  U 18 časova je iznošenje Plaštanice. Čuvari hristovog groba će na Veliki petak čitati psalme pored Hristovog groba. Potrebno je da se sveštenicima u Frankfurtu jave vernici koji žele da čitaju psalme, da bi se napravio raspored. Čitanje psalme će započeti sveštenici u 19 časova a od 20 oni koji se prijave po utvrđenoj rasporedu da stražari čitajući psaltir.

Na Veliku subotu sveta liturgija počinje u 9 sati ujutru i hram će biti do otvoren do 23.30 kada će početi Vaskršnje jutrenje.

Na sam Vaskrs u nedelju liturgija je u 9 časova, tako i na vaskršnji ponedeljak i utorak.

„Svima želimo blagoslov od Gospoda, da u ovim teškim danima očvrsnemo u molitvi i veri.  Vaskrsli Gospod naš neka Vas sve ohrabri i podari Vam da u zdravlju u krugu vaših najmilijih proslavite Vaskrs.

Ostanite uz Crkvu!

Crkva je Lađa Spasenja koja će svoje verne prevesti preko svih nemira u večiti Mir Oca i Sina i Svetoga Duha. Amin!“ poručilo je sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Frankfurt, protojerej stavrofor Simon Turkić, protonamesnik Neđo Đokić, protojerej Slobodan Tijanić kao i parohijski đakon Slađan Marinković.