Početna Najave SKC Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata poziva na svoju proslavu

SKC Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata poziva na svoju proslavu

Članovi Srpskog kulturnog centra Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata organizuju sutra (subota 16. mart)  svoju redovnu proslavu. Povod je obeležavanje Dana žena, koja se u centru obično proslava nedelju dana nakon događaja, kako se manifestacije ne bi preklapala sa proslavama drugih srpskih udruženja.  Merkur hala u Gagenau je i dalje mesto održavanja veliki manifestacija ovoga društva. Početak je u 19 časova, a hala se nalazi u Furtwaenglerstr. 17 ( 76571 Gaggenau-Ottenau).

Nastupaju folklorne grupe društva Nikola Tesla iz Frajburga i (domaćina) Vuk Karadžić  iz Raštata, učenici Srpske dopunske škole iz Raštata i Gagenaua, kao i ženski pevački ansambl organizatora.

Za dobro raspoloženje je zadužen „Jukebox“ bend i Mijo, Ceca i Stole. Nedavno izabrana nova uprava na čelu sa Sandrom Đurić poziva sve članove kao i prijatelje društva da se odazovu ovoj manifestaciji, da povedu svoje drage osobe i zajedno uz folklor, recitacije, muziku i dobro raspoložena naknadno proslave Dan žena. Pored Sandre Đurić užu upravu sačinjavaju Milan Nožavić koji je potpredsednik,  sekratarica je Suzana Milošević a Dragana Boričević je blagajnik. Ulaz je 10 evra.