Početna Najave Večeras u Ulmu veliki koncert u organizaciji SKD Sveti Nikolaj Srpski

Večeras u Ulmu veliki koncert u organizaciji SKD Sveti Nikolaj Srpski

Srpsko kulturno društvo Sveti Nikolaj Srpski iz Ulma u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg organizuje večeras (subota 11. maj) zabavno folklorno veče i ujedno proslavu svoje slave: Sveti Nikolaj Velimirović.  Mesto održavanja je  VFB hala Ulm Eselsberg (Weingergweg 42, 89075 Ulm). Program počinje slavskim obredom koga će sprovesti sveštenik parohije u Ulmu Ljubomir Zorica a potom će iz dva dela nastupiti igrači i pevači srpskih udruženja u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Domaćini: Igrači društva Sveti Nikolaj srpsk
i Foto: fejsbuk stranica društva Sveti Nikolaj srpski

Oni će kroz pesme i igre pokazati svoja kulturna i folklorna umeća. Pored domaćina igrača Svetog Nikola Srpskog  nastupaju i predstavnici društava Morava iz Štutgarta, Sveti Sava iz Gepingena, Arhangel iz Filingen-Šveningena, Vuk Karadžić iz Raštat, Svilen konac iz Ingloštata (svi iz Nemačke), Jovan Jovanović Zmaj iz Feldkirha,  Srbija iz Braunau na reci In kao i Kolo iz Forarlberga (društva iz Austrije) i Zavičaj iz Vintertura u Švajcarskoj. Ulaz je 10 evra a za dobro raspoloženje  zadužen je „Džu boks bend“ – sa Stoletom, Cecom i Mijom.
Uprava SKUD na čelu sa Igorom Milojkovićem očekuje lepo veče i još lepše druženje svih učesnika kao i dobru zabavu za sve posetioce. Pored njega upravu sačinjavaju Blaženka Bradonjić potpredsednik, Sanja Bojanić sekretar i Rajka Savić blagajnik, dok je Aleksandar Lukić prvi predsednik i jedan od osnivača društva savetnik uprave i celog udruženja.