Početna Događanja Igrači i uprava SKUD Nikola Tesla iz Frajburga spremni za Festival grada...

Igrači i uprava SKUD Nikola Tesla iz Frajburga spremni za Festival grada Milhajma

Članovi srpskog kulturnog i umetničkog društva Nikola Tesla spremni su za učešće na 18. po redu Festivalu grada Milhajma kod Frajburga. Oni će u subotu 18. maja imati svoj štand, na kome će prodavati našu hranu i piće. Manifestacija počinje u 12:40 i otvoriće je gradonačelnica Milhajma  Astrid Simes-Knoblih. Mladi igrači članovi folklorne sekcije Nikola Tesla imaće svoj nastup na centralnoj bini u 13:25. Oni će izvesti  Igre iz Šumadije.

Sve dogovorili na poslednjem sastanku: uprava i članovi SKUD Nikola Tesla iz Frajburga
Foto: Rasejanje.info

Na poslednjem sastanku roditelja plan za predstojeću subotu je napravljen, zadaci su podeljeni i prvi put u ovakvom sastavu udruženja članovi Nikole Tesle nastupaju u velikom broju i složno.

Milhajm je grad sa nepunih 20 000 stanovnika i njegovi građani veoma vole i cene ovaj ulični festival. Mnogi dolaze zbog raznovrsnog programa koji se toga dana može videti, a mnogi zbog primamljivih  kulinarskih mirisa. Pored srpske igre, u programu su predviđene i nemačke, alzaške, italijanske, portugalske, orijentalne, zatim hip hop, moderni ples i balet kao i italijanska, hrvatska, nemačka i romska muzika i nastupi njihovih pojedinaca i grupa.