Početna Događanja Manifestacija „Zaljubih se, majko“ Srpskog centra Štutgart okupila preko 700 gostiju

Manifestacija „Zaljubih se, majko“ Srpskog centra Štutgart okupila preko 700 gostiju

Zajednička fotografija učesnika manifestacija „Zaljubih se, majko“
Foto: arhiva Srpski centar Štutgart

„Zaljubih se,majko“ ime je završne ovogodišnje manifestacije članova Srpskog centra Štutgart, na kojoj se okupilo preko 700 gostiju. Ime proslave, kako u Centru ističu, opisuju godinu koja je za njima –  a godina je bila puna ljubavi. Sve uspehe pripisuju ljubavi, jer da nje nije bilo, ne bi bilo ni dobrih rezultata. „Zaljubih se, majko“, nije samo ime koreografije  (igre iz Kosovskog Pomoravlja) sa kojima je izvođački ansambl Centra postao prvak Nemačke već i vice šampion Evrope, već je i zaljubljivanje u nove prostorije, u koje su članovi Srpskog centra ušli u ovoj godini. Takođe je i ljubav srednjeg ansambla prema folkloru, čiji su igrači proteklog mesece postali prvaci Nemačke na Dečijoj smotri.

Radica Kanić, mastoj u pravljenju torti za Valentinu i Nikolu spremila je jedno od svojih „remek dela“
Foto: arhiva Srpski centar Štutgart

„Moto „Zaljubih se, majko“ nas je pratio čitave godine i sa njim smo želeli da završimo ovu našu uspešnu, ispunjenu i zaljubljenu godinu“, naglasila je predsednica Srpskog centra Štutgart Darinka Vićentijević za portal Rasejanje.info.

„Na dan naše proslave, se naša blagajnica i igračica prvog ansambla venčala, a kuma joj je bila Nataša Bojić, koje je u koreografiji „Zaljubih se, majko“ igrala mladu“, dodala je predsednica Vićentijević, koja kaže da im veče proslave bilo pravo veče slavlja. „Slavili su i rođendani i godišnjice braka, a stvorene su i nove ljubavi“, zadovoljno je dodala Darinka Vićentijević.

Koreografija „Zaljubih se, majko“
Foto: Srpski centar Štutgart

Sa samoj proslavi, koja je bila veoma vesela i masovna, pored svih igračkih ansambala Centra (a ima ih četiri, dečiji, srednji, izvođački i veterani) nastupili su i folkloraši prijateljskih klubova: Srpskog kulturnog društva „Karađorđević“ iz Rojtlingena, Srpskog kulturnog centra Sindelfingen iz Sindelfingena i Srpskog sportskog i kulturnog centra Hajlbron sa folklornom sekcijom Šumadija. „Mi iz Srpkog centra gajimo pravo prijateljstvo sa članovima ovih društava. To nije samo obična saradnja. Takođe tu su i članovi i prijatelji društva Nikola Tesla iz Švebiš Hala“, istakla je predsednica Darinka.

Nastup srednjeg ansambla Centra
Foto: arhiva Srpski centar Štutgart

Na bili se smenjivalo preko 160 igrača. Voditelji programa bili su Nataša Bojić i Marko Banjac a na samom početku goste su pozdravili generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Božidar Vučurović kao i protoprezviter Stanko Rakić. Otac Stanko je ujedno i dao blagoslov ovoj manifestaciji, istakavši kako je Srpski centar Štutgart dobar primer zajedništva i kako se, držeći se zajedno mnogo toga može postići.

I veterani oduševili mnogobrojnu publiku
Foto: arhiva Srpski centar Štutgart

„Zajednički uspeh je stigao zahvaljujući našim članovima, igračima, roditeljima igrača… tokom cele godine i prethodnih godina. Zajedno smo, kao što se vidi, mogli da postignemo sve ovo i u budućnosti možemo dostići i sve ostalo što želimo“ jer samo zajedno smo mogli i možemo dostići sve naše ciljeve“, dodala je za kraj predsednica Centra Darinka Vićentijević. Posebna zahvalnost upućena je i umetničkom rukovodiocu Saši Vićentijeviću na ljubavi prema folkloru koju prenosi svim svojim igračima Srpskom Centru Štutgart.

Osmesi su tokom cele večeri bili iskreni i nisu krii zadovoljstvo lepe i vesele manifestacije
Foto: arhiva Srpski centar Štutgart

Nakon folklornog nastupa nastavila su se slavlja uz muziku uživo i dobro raspoloženje. Uprava i članovi su svima poželeli sve najbolje a posebno Valentini Šipetić i njenom izabraniku Nikoli Latinoviću, svu sreću ovoga sveta u daljem zajedničkom životu.

Predsednica Centra Darinka Vićentijević čestita blagajnici i igrači Centra Valetnini na sklapanju braka
Foto: ahriva Srpski centar Štutgart
Veterani Srpskog centra sa Valentinom
Foto: arhiva Srpski centar Štutgart
Mladoženja Nikola u muškom društvu na proslavi „Zaljubih se, majko“