Početna Događanja Proslava Savindana u Cirihu sa vladikom Andrejem

Proslava Savindana u Cirihu sa vladikom Andrejem

Program Svetitelju u čast izveli učenici veronauke pri hramu Sv. Trojice u Cirihu
Foto: Fejsbuk stranica E. Andreja

Njegovo Preosveštenstvo Episkop austrijsko-švajcarski  Andrej minulog vikenda bio je u Cirihu u hramu Svete Trojice sa svojim narodom. U nedelju je služio svetu arhijerejsku liturgiju a sasluživali su mu protojerej Branimir Petković, jeromonah Dositej iz eparhije šumadijske, jerej Đorđe Lukić, protođakon Ivan Tolić iz Iverdona i đakon Nenad Brkić iz Melsa. Članovi hramovog hora Stevan Mokranjac pod vođstvom dirigenta Marije Arsić učestvovali su u liturgiji,  dok se veliki broj vernika, dece i odraslih pričestio.

Beseda Vladike Andreja i poruka da Sveti Sava treba da bude uzor svakom Srbinu
Foto: Fejsbuk stranica E. Andreja

U svojoj divnoj besedi, Vladika Andrej je govorio o značaju lika Svetitelja Save srpskog. On je naglasio da bi prvi srpski arhiepiskop trebao da bude uzor svakom Srbinu kako u otadžbini tako i u rasejanju. Po završetku Svete liturgije, deca koja redovno pohađaju veronauku pri hramu Svete Trojice pripremila su zajedno sa svojim učiteljicama veronauke prigodan program u čast Svetog Save.

Detalj sa predstave „Sveti Sava i golubica“
Foto: Fejsbuk stranica E. Andreja

Program je započet predstavom „Sveti Sava i golubica“, a završen recitacijama posvećenim Svetome Savi.  Svetosavske paketiće svoj prisutnoj deci u hramu podelio je vladika Andrej. U zajedničkoj trpezi ljubavi koju su pripremile članice Kola srpskih sestara prisutni su se lepo družili, deca igrala a svima je bilo srce na mestu što je veliki dan proslavu Svetoga Save sa njima bio njihov episkop Andrej.

Članovi hora Svevan Mokranjac iz Ciriha
Foto: Fejsbuk stranica E. Andreja