Početna Događanja Društvo Nikola Tesla iz Frajburga dobilo novu upravu

Društvo Nikola Tesla iz Frajburga dobilo novu upravu

Nova uprava SKUD Nikola Tesla iz Frajburga
Milena Daković, Bojana Milošević, Biljana Vorkapić i Bora Ilić
Foto: Rasejanje.info

Biljana Vorkapić je novi predsednik Srpskog kulturno-umetničkog društva Nikola Tesla iz Frajburga. Ona je došla na mesto Branka Drakulića, koji je iz poslovnih i privatnih razloga morao da se povuče sa kormila ovog društva. Novi potpredsednik je Bora Ilić, sekretar Bojana Milošević, a blagajnik Milena Daković.

Njih četvoro će nastojati da u narednom periodu unesu neke novine u rad društva, kako bi deca i omladinci, koji su nosioci ovoga društva i igrači folklorne sekcije bili zadovoljniji. Dovođenje korepetitora Aleksandra Gavrilovića iz Srbije već je dalo prve rezultate, a pored poziva na učešće u manifestacijama po nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, stigao je i poziv za međunarodni festival Zlatni opanak, koji se održava početkom maja u Valjevu.

Nova uprava je saopštila raspored nastupa i držanja štandova do letnje pauze, jedino nije preciziran datum zajedničkog izleta u julu mesecu, a on će zavisiti od informacije da li će SKUD Nikola Tesla imati svoj štand na proslavi 900 godina postojanja grada Frajburgu u julu mesecu.

Kako bi se rasteretio rad uprave, uvedena su dežurstva. Mole se svi roditelji, koji se do sada nisu upisali da to urade što pre. Takođe i oni koji nisu uplatili članarinu da to urade. Probe folklora su petkom u velikoj Melanhton sali (Melanchthonweg 9, 79115 Freiburg) i to škola folklora od 18 do 19 časova i glavni ansambl od 19 do 21 časa.