Društvo Nikola Tesla iz Frajburga dobilo novu upravu


Nova uprava SKUD Nikola Tesla iz Frajburga
Milena Daković, Bojana Milošević, Biljana Vorkapić i Bora Ilić
Foto: Rasejanje.info

Biljana Vorkapić je novi predsednik Srpskog kulturno-umetničkog društva Nikola Tesla iz Frajburga. Ona je došla na mesto Branka Drakulića, koji je iz poslovnih i privatnih razloga morao da se povuče sa kormila ovog društva. Novi potpredsednik je Bora Ilić, sekretar Bojana Milošević, a blagajnik Milena Daković.

Njih četvoro će nastojati da u narednom periodu unesu neke novine u rad društva, kako bi deca i omladinci, koji su nosioci ovoga društva i igrači folklorne sekcije bili zadovoljniji. Dovođenje korepetitora Aleksandra Gavrilovića iz Srbije već je dalo prve rezultate, a pored poziva na učešće u manifestacijama po nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg, stigao je i poziv za međunarodni festival Zlatni opanak, koji se održava početkom maja u Valjevu.

Nova uprava je saopštila raspored nastupa i držanja štandova do letnje pauze, jedino nije preciziran datum zajedničkog izleta u julu mesecu, a on će zavisiti od informacije da li će SKUD Nikola Tesla imati svoj štand na proslavi 900 godina postojanja grada Frajburgu u julu mesecu.

Kako bi se rasteretio rad uprave, uvedena su dežurstva. Mole se svi roditelji, koji se do sada nisu upisali da to urade što pre. Takođe i oni koji nisu uplatili članarinu da to urade. Probe folklora su petkom u velikoj Melanhton sali (Melanchthonweg 9, 79115 Freiburg) i to škola folklora od 18 do 19 časova i glavni ansambl od 19 do 21 časa.