Početna Najave Likovni konkurs Dečjeg kulturnog centra Beograd – tema za ovu nedelju biće...

Likovni konkurs Dečjeg kulturnog centra Beograd – tema za ovu nedelju biće iz mašta

Tema za ovu nedelju: biće iz mašte
Foto: arhiva DKC Beograd

Kao što smo prethodne dve nedelje najavili Dečji kulturni centar  (DKC) Beograd do polovine juna, pokrenuo je likovni konkurs za decu iz Srbije i rasejanja uzrasta od 5 -18 godina pod nazivom „Crte i boje neka kažu svoje“. Svake nedelje na sajtu www.http://www.dkcb.rs i Fejsbuk stranici Dečjeg kulturnog centra Beograd  se postavlja po jedan likovni zadatak.

Zadatak za ovu nedelju – biće iz mašte

Mitologije nema u prirodi, ona se nalazi u mašti. U ovonedeljnom likovnom izazovu  može se stvarati biće koje može da podseća na nekog iz realnog okruženja ili da se kombinuje ono što je u stvarnosti nespojivo. „Mašta je  veliki pokretač. U mnogim bajkama pojavljuju se neobična bića koja mogu da govore, lete, nalaze na mestima gde to nije moguće. Ta bića mogu biti spojena od nekoliko različitih kao što su kentauri, minotauri, svinge, vilinska bića. Međutim, od vas tražimo da se rukovodite sopstvenom maštom. Nemojte kopirati, već na papiru oživite sopstveno biće. I ove nedelje vas nećemo ograničavati tehnikom. Možete crtati, oslikavati, lepiti ili možda sašiti biće iz sopstvene mašte”, poručili su iz Dečijeg kulturnog centra Beograd. Konkurs za ovu nedelju traje do 31. maja.

Na konkurs je potrebno poslati fotografije najviše dva rada i podatke (ime i prezime; uzrast; kontakt (mejl, telefon, adresa, grad), naziv rada). Fotografije likovnih radova treba poslati na mejl crteiboje@gmail.com a originalne likovne radove sačuvati jer će nakon završetka konkursa najuspešnija dela biti izložena u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8.

Iz DKC Beograd poručuju da se čuvaju likovni radovi, jer će najuspešnija dela biti izložena u  Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd nakon završetka konkursa.