Početna Događanja Eparhije diseldorfsko-nemačka uputila pomoć u vrednosti od 23.000 bolnicama u Beogradu, Prizrenu...

Eparhije diseldorfsko-nemačka uputila pomoć u vrednosti od 23.000 bolnicama u Beogradu, Prizrenu i Banjaluci

Foto: Sajt eparhije Diseldorske i nemačke

Eparhija diseldorfsko-nemačka je za manje od dve nedelje tokom prvog talasa u borbi protiv pandemije, izazvane  koronavirusom sa svojim vernim narodom sakupila novčanu vrednost od 23.000, koja su u saradnji sa Fondacijom Čovekoljublje usmerena bolnicama pogođenim usled borbe protiv epidemije, objavila je redakcija „Sabornika“.

Nakon razmatranja potreba na terenu, obavljenog javnog tendera, oprema je kupljena i trenutno se završavaju sve neophodne zakonske procedure oko isporuke iste. Nabavljena pomoć je namenjena Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i Ambulanti u Prizrenu, koja radi sa blagoslovom Eparhije raško-prizrenske, i Kliničkom centru u Banja Luci kojoj je već predat na upotrebu važan medicinski uređaj.

Za potrebe Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu kupljena je oprema i to: aparat za ultrazvuk, EKG aparat, stolica za vađenje krvi, medicinska stolica, kolica za instrumente i kolica za transport pacijenata pod infuzijom.

U saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom za rad ambulante u Prizrenu kupljena je sljedeća oprema: aparat za ultrazvuk, EKG aparat, okretne stolice za pacijente, lekarske stolice, pokretni stočić, lekarski sto, paravan, orman za ampule, otoman za pacijente, inhalator, aparat za merenje pritiska, aparat za merenje nivoa šećera u krvi i oftalmoskop.

Velikom dobrotom našeg poznatog lekara u Nemačkoj, prof. dr Veselina Mitrovića i Klinike Kerkof iz Bad Nauhajma obezbeđen je aparat Ergospirator u vrednosti od 25.000 evra, koji je predat na dalju upotrebu Kliničkom centru u Banja Luci.