Početna Događanja Na Švarcvaldu se okupilo stotinu drugara

Na Švarcvaldu se okupilo stotinu drugara

Deo prisutnih na danu druženja u prirodi u organizaciji društva Nikola Tesla iz Tutlingena
Foto: arhiva G. Milošević

Početak nove sezone nakon letnjih odmora članovi srpskog kluba Nikola Tesla iz Tutlingena u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg obeležili su tradicionalnim druženjem u prirodi. Ovo malo udruženje okupilo je stotinu članova, prijatelja, simpatizera i drugara ovoga društva koji su željni druženja i viđanja sa svojim narodom. Ovoga puta usled ograničenog druženja zbog pandemije izazvane virusom korona, oni su došli u većem broju i proveli divan dan u prirodi. Pridružio se i protonamesnik stavrofor Milenko Marković paroh Švarcvaldski, koji je toga dana na služio u Tutlingenu.

Predsednik kluba Goran Milošević, koji se od prvog dana osnivanja ovoga društva pa do danas (nepune tri decenije) bori za rad ovoga društva, bio je vidno oduševljen ali i uzbuđen ovako velikim brojem gostiju. Pozdravio je sve prisutne i toplo im se zahvalio na dolasku.

Veliki broj igara bio je organizovan za najmlađe
Foto: arhiva G. Milošević

U pravom domaćinskoj atmosferi gostima i članovima kluba nije nedostajalo ničega – ića i pića i druženja je bilo sasvim dovoljno. „Hvala svima na dolasku i na druženju. Nije bilo lako biti na odstojanu i ujedno biti dobar domaćin, ali smo se i ovoga puta potrudili. Drago nam je da su svi bili zadovoljni i da su sa osmesima na licu odlazili kući. Veliko hvala svima i koji su došli i koji su radili, jer ni bez jednih i drugih ne bi dan mogao da bude ovako uspešan. Posebno hvala ide koordinatoru dečijih igara Miodragu Markoviću, koji je ponovo sebe uneo u sve igre a posebno u one za najmlađe“, istakao je Goran Milošević.
A najmlađi su uživali u kuglanju, bacanju čunjeva, nošenju jajeta na kašičici, nabacivanju krugova na flaši, skakanju u vreći…

Najbolji su dobili pehare, zatim zlatne, srebrne i bronzane značke sa srpskim grbom u pozadini, a ostali igračke, bombone, čokolade… Za organizatora je bilo najvažnije da su deca bila zadovoljna, nasmejana, da su im se igre svidele i da su kasnije nastavila među sobom da se igraju, druže i da sama osmišljavaju za sebe nove igre. Roditelji su sa druge strane bili oduševljeni vremenom i ljubavlju koja je pružena njihovih najmlađima i zahvalili se i koordinatoru igara Markoviću i upravi kluba na odličnoj zabavi, punoj smeha i veselih šala.

Specijaliteti sa roštilja su posebno bili traženi
Foto: arhiva G. Milošević

Uz bogat izbor hrane i pića svi su uživali, družili se i proveli divan dan  u švarcvaldskoj prirodi i lepom ambijentu. Interesantnim pričama nema kraja, pa je tako i ovaj dan bio kratak za druženje. Pošto je klub Nikola Tesla otvoren za sve ljude dobrog srca, druženje se nastavlja svakog vikenda u klupskim prostorijama u Möhringerstr. 49, 78532 Tuttlingen, ali uz ograničen broj posetilaca. Svaki novi član je uvek dobrodošao, kao i ljudi sa dobrim idejama i namerama, koji žele da se druže, da pričaju na srpskom jeziku i da se međusobno pomažu. Uprava kluba je za svoje goste uvela besplatan internet, kupljena su dva nova televizora i pikado za igru i razonodu.