Početna Događanja Pismo saučešća i solidarnosti članova Udruženja Srba u Austriji

Pismo saučešća i solidarnosti članova Udruženja Srba u Austriji

Srpske organizacije u Beču, članice „Udruženja Srba u Austriji“, poslale su zajedničko pismo saučešća i solidarnosti svojim sugrađanima i kancelaru Sebastijanu Kurcu, povodom tragičnih terorističkih napada u Beču.

U pismu se zahvaljuje organima reda i pohvaljuju se sve institucije i službe Austrije i grada Beča za brze i hrabre reakcije u borbi protiv terora.

U ime „Udruženja Srba u Austriji“ i svih organizacija koje okupljaju građane srpskog porekla, pozivaju se svi građani da podrže organe reda i pomognu im na svaki mogući način da se razreše sve pojedinosti terorističkih napada u Beču, da se tako nešto nikada ne bi ponovilo.

Pismo su potpisali Aleksandar Dimić ispred Udruženja Srba u Austriji, Aleksandar Saša Stanković ispred Kulturnog i sportskog kluba Bambi iz Beča i Saveza srpkog folklora Austrije, zatim profesor Srđan Mijalković iz Srpsko prosvetnog i kulturnog društva Prosvjeta, Milorad Samardžija iz Muzičkog udruženja A:Kultura i Saša Kostić ispred Srpskog kulturnog centra Stevan Mokranjac.