Početna Događanja O Danu primirja, Velikom ratu, hrabroj Milanki… razgovarano na času srpskog u...

O Danu primirja, Velikom ratu, hrabroj Milanki… razgovarano na času srpskog u Nansiju

Onlajn čas posvećen današnjem prazniku Danu primirja
Foto: Nataša Francišković

Dan primirja, koji se praznije u više zemalja, pa i u Francuskoj za učenike Srpske dopunske škole u Nansiju bio je radni. Vredni đaci su zajedno sa svojom nastavnicom Natašom Francišković održali čas srpkog jezika na daljinu. Usled uvođena ponovnog karantina u Francuskoj nastava u srpskoj dopunskoj školi se ponovo odvija onlajn.  Ova čas se, po nastavnici Nataši „odvijao na zanimljiv, bogat i interaktivan način“.

„Najpre, deca su saznala šta je Dan primirja, zašto je 11. novembar važan datum, ko je bila Milunka Savić i koji crtani lik je inspirisan i nastao na osnovu hrabre Milunkine ličnosti, šta je Natalijina ramonda i najvažnije, pokušali smo da pronađemo odgovor na pitanje značaja očuvanja mira u celom svetu. Gradivo smo upotpunili pesmama ,,Ovo je Srbija“ i ,,Tamo daleko“, istakla je nastavnica Francišković. Ona je dodala da su se đaci kroz interativne vežbe podsetili slova latinice i ćirilice, „a putem kviza obnovili znanja o otadžbini Srbiji i godišnjim dobima. Kraj časa uveselile su note Ivane Peters“.

Naredno druženje druge grupe dece putem nastave na daljinu je u subotu i nastavnica je izjavila da očekuje „lepo druženje“.