Početna Najave Bogosluženja o Nikoljdanu u Frankfurtu

Bogosluženja o Nikoljdanu u Frankfurtu

Sveti Nikola
Foto: arhiva CO Frankfurt

Crkvena opština u Frankfurtu obaveštava vernika da će 18. i 19. decembra bogosluženja biti održana i u hramu Vaskrsenja Gospodnje (na Galusu) i u kapeli Sv. Luke na Betovenplacu.

U petak 18. 12. u 18 časova će biti večernja molitva kao i osvećivanje slavskog znamenja – kolač, koljivo, sveća i vino

U subotu 19. 12. u 9 časova na svetog Nikolu slavski kolači se će osvećivati i pre i posle svete liturgije. Od 8 do 9 ujutru i nakon liturgije od 10.30

Sveštenstvo obaveštava svoje vernike da će od Nikoljdana pa do Badnjeg dana (19.12-06.01) delićemo badnjake i to u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg od 08-19 sati.

Od 20. decembra će se svako veče u 18 časova služiti večernje bogosluženje (u hramu na Galusu). Tada će vernici moći i da se ispovede i nakon večernje molitva da uzmu badnjake.

„Pri proslavi slava pozivamo naše vernike da u svojim domovima pripaze na poštovanje propisanih mera u vezi pandemije. Pri dolasku u hram dužni ste da nosite maske i da držite propisanu distancu. Neka Gospod zastupanjem Sv. Nikolaja Čudotvorca podari da ova pošast svetska što pre prestane i nestane! Svim slavarima želimo srećnu i Bogom blagoslovenu Slavu Sv. Nikolaja Mirlikijskog čudotvorca!“, poručilo je sveštenstvo crkvene opštine u Frankfurtu.