Početna Kultura Srpski centar u Beču otvara biblioteku na Nikoljdan

Srpski centar u Beču otvara biblioteku na Nikoljdan

Novi izgleda Srpkog centra u Beču
Foto: arhiva SC Beč

„Uložen trud na kraju uvek pokaže rezultate a mi smo našim više nego zadovoljni. Fotografije koje vidite su rezultat višemesečnog rada i želje da knjige na našem jeziku ponovo budu u rukama svojih čitalaca u Beču. Sa ponosom možemo da najavimo otvaranje biblioteke koja u svom fundusu broji preko 5000 naslova domaće i svetske literature“, istakli su članovi Srpskog centra u Beču i dodali: „Nadamo se da će ovaj kutak dati prostora našim mladim stvaraocima da dalje stvaraju, a deci i mladima da nešto novo pročitaju i saznaju. Zahvaljujući nedavnoj donaciji Biblioteke grada Beograda, Centar je postao bogatiji za 220 novih naslova koji će stajati na raspolaganju članovima naše biblioteke“

Otvaranje biblioteke u renoviranim prostorijama je u subotu 19. decembra. „Biblioteka će biti otvorena od 11.00-17.00 časova i imaćete priliku da se učlanite i već ove godine iznajmite sebi knjigu pred predstojeće praznike“, istakli su članovi Srpkog centra i zamolili da zbog trenutne situacije i dozvoljenog ograničenog broja posetilaca svi koji žele da posete biblioteku da se najave putem mejla na  bibliothek@serbischeszentrum.at Zbog ograničenog broja posetilaca samo najavljeni posetioci će imati priliku da ovaj put posete renoviranu biblioteku.

„Posete tog dana su ograničene na pola sata i molimo vas da navedete kada bi tačno došli. Intervali poseta su od 11.00 sve do 17.00 na svakih pola sata, kroz ograničen broj ljudi obezbeđujemo sigurnost posetiocima. Za sve vas koji nećete biti u prilici da nas posetite ove subote redovni termin kada će biblioteka biti otvorena je svake srede od 17.00 do 19.00 časova. Radujemo se vašoj poseti i jedva čekamo da čujemo vaše utiske o novom izgledu Centra“ istakli su predstavnici Srpkog centra u Beču.

Foto: ahriva SC Beč